Povežite se s nama

Glazba

Varaždinska gala večera u Ravensburgu

Objavljeno:

- dana

DOGAĐAJ ZA ELITU

U Ravensburgu, dugogodišnjem varaždinskom gradu-partneru u Njemačkoj, u subotu 8. lipnja bit će održana varaždinska gala večera na temu Komm mit nach Varaždin (Dođite u Varaždin).

Prema najavama, radi se o iznimno elitnom događaju na kojem će visokim gostima iz političkih, kulturnih i gospodarskih krugova Njemačke biti predstavljeni gastro-okusi i autentična glazba varaždinskoga kraja. Kako se očekuje, bit će to promocija Varaždina na najvišem nivou u čiju su organizaciju uključeni Koncertni ured i Hrvatsko-njemačko društvo prijateljstva iz Varaždina te Akademija biskupije Rottenburg-Stuttgart. Domaćin večere bit će dr. Rainer Öhlschläger, predstavnik biskupske akademije. Tijekom večere nastupit će članovi etabliranog varaždinskog tamburaškog sastava Špancir band, a ugostiteljstvo Zlatne gorice vlasnika Dražena Jambriška za goste će prirediti večeru od sedam sljedova jela uz ponudu sedam vrsta vina.

Gradovi Ravensburg i Weingarten, koji su spojeni u jednu urbanu cjelinu, jednom godišnje priređuju takve gala večere na kojima se predstavljaju po jedan europski grad ili pokrajina. Varaždin je zahvaljujući svojem partnerstvu dočekao tu priliku nakon predstavljanja nekolicine gradova iz Italije, odnosno Toscane i Francuske. Teme tih večera su gastronomija, kultura, glazba i povijest. Ugledni gosti plaćaju relativno visoku cijenu ulaznica (110 eura po osobi ) i s pravom očekuju vrhunski gastronomski i kulturni program. Varaždin je, između ostalog, zahvaljujući i poznatoj ariji Komm mit nach Varaždin iz operete Grofica Marica te partnerstvu s Ravensburgom već pobudio velik interes, pa organizatori vjeruju u potpun uspjeh ove promocije grada Varaždina.

Izvor:
Foto:

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje