FOTOArhiva RT

U Zadru je u subotu, 6. srpnja, održan plivački maraton u sklopu Dalmatinskoga kupa. Održane su utrke na 1000 m i 3000 m uz sudjelovanje plivača iz cijele Hrvatske, a u utrci na 1000 m nastupili su i plivači iz Plivačkoga kluba Varaždin te postigli odlične rezultate.

U kategoriji odraslih Ninoslav Petek osvojio je prvo mjesto. Nino Petek je u kategoriji do 16 godina doplivao do srebrne medalje, a njegova sestra Mia Petek je u istoj kategoriji, kod djevojčica, također došla do medalje srebrnog sjaja.

Predivna priča varaždinskoga kluba i obitelji Petek nastavila se i u nedjelju, 7. srpnja, na otoku Silbi, gdje je održan nastavak Dalmatinskoga kupa. Održane su utrke na 1000 m i 3000 m, koje su ujedno bile i Prvenstvo Hrvatske za kadete i veterane. No, pred početak utrke more je pokazalo svoju ćud i u nekoliko minuta nebo se zamračilo i podigli su se veliki valovi. Utrke su bile na granici regularnosti, ali ipak je odlučeno da će se natjecanja održati. Zbog vremenskih uvjeta dio plivača je odustao, ali najhrabriji su krenuli.

U utrci na 1000 m sudjelovali su plivači PK Varaždin i ponovili odlične rezultate. U kategoriji odraslih Ninoslav Petek osvojio je zlatnu medalju, a Nino Petek i Mia Petek u kategoriji do 15 godina bili su srebrni.

Komentari

Komentara