Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska policija će ovaj vikend ponovno pojačano nadzirati promet

vikenda

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će tijekom ovog vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

Posebnu pozornost usmjerit će na utvrđivanje težih prometnih prekršaja, a posebice prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja pod zabranom, upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i drugo.

-Pojačani nadzor posebno će se provoditi prema počiniteljima najtežih prometnih prekršaja u povratu tzv. recidivistima. Osim prometnih prekršaja policijski službenici će raditi i na otkrivanju kaznenih djela te njihovih počinitelja. Selektivno zaustavljanje vozila vršit će se na prethodno isplaniranim nadzornim punktovima. S obzirom da je u zadnje vrijeme zamijećena tendencija porasta prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, apeliramo na sve sudionike u prometu da ne sjedaju za upravljač vozila ako su prethodno konzumirali alkoholna pića – ističu iz PU varaždinske.

Crna kronika

Policajci kod mladića u Čakovcu našli marihuanu i amfetamine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. listopada, u Čakovcu, Ulici Zrinsko-frankopanskoj, policijski službenici Policijske uprave međimurske pristupili su provjeri identiteta muške osobe, za koju je utvrđeno da se radi o 21-godišnjaku s područja općine Sveti Juraj na Bregu.

Prilikom postupanja od 21-godišnjaka oduzeta je biljna materija nalik na opojnu drogu marihuanu težine 7,1 grama te bijela praškasta materija nalik na opojnu drogu amfetamin težine 9,7 grama.

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojne droge, dok će oduzeti predmeti biti proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu na toksikološko vještačenje.
Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO U sudaru u Črešnjevu ozlijeđene dvije osobe, cesta zatvorena za kamionski promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas oko 12.40 sati dogodila se prometna nesreća u Črešnjevu u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.

U sudaru su sudjelovala dva osobna automobila i pričinjena je veća materijalna šteta.

Prometnica je trenutno još uvijek zatvorena za kamionski promet.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje