FOTOilustracija

Obzirom na dolazak predstojećeg blagdana Svih svetih i obilazak groblja, kao i odlazak u velike trgovačke centre, varaždinska policija savjetuje građanima da prilikom posjete grobljima ili trgovačkim centrima na parkiralištima obrate veću pozornost na osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju.

– Prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, potrebno je ugasiti motor vozila, a ključeve obavezno uzeti sa sobom. Torbice, novčanici, mobiteli i drugi vrijedni predmeti ne smiju se ostavljati u vozilima, a posebno ne na vidljivom mjestu u unutrašnjosti vozila. Također savjetujemo da se vozila parkiraju na sigurnim i osvijetljenim mjestima – ističe PU varaždinska koja apelira na građane da se pridržavaju svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane.

– Potrebno je voditi računa da radi eventualne intervencije vatrogasaca svi ulazi na groblja moraju biti prohodni – zaključuju iz varaždinske policije.

Komentari

Komentara