Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska policija: Psi se vode bez uzice i brnjice, a dolazi i do napada na prolaznike

Objavljeno:

- dana

Slijedi edukacija

U zadnje vrijeme na području grada Varaždina zabilježen je veći broj dojava građana, vezanih uz postupanje vlasnika pasa, koji svojim ponašanjem propuštaju poduzimati mjere i radnje prema propisima koji se odnose na tu problematiku, ističu iz PU varaždinske. 

Radi se o povredama Zakona o zaštiti životinja, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Pravilnika o opasnim psima, Odluke o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka, načinu postupanja s neupisanim psima, te sa napuštenim i izgubljenim psima i ostalih propisa.

– Tako se primjerice psi izvode na javne površine na kojima izvođenje pasa nije dozvoljeno, posebno na dječja igrališta. Također se psi vode bez uzice i bez brnjice, a gdje u pojedinim situacijama dolazi do napada pasa na prolaznike i slično – priopćili su iz varaždinske policije. 

Zbog toga organizirana je edukacija o propisima koji reguliraju držanje životinja za sve zainteresirane građane. Edukaciju će održati policijski službenici u suradnji sa komunalnim redarom Grada Varaždina u četvrtak, 16. studenog u vremenu od 10 do 12 sati u Informacijskom centru za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave varaždinske, ulaz iz ulice Petra Preradovića.

Cilj preventivne aktivnosti je podići svijest ljudi, prvenstveno vlasnika i posjednika pasa, kako bi pravilnom brigom pri držanju i izvođenju pasa na javne površine izbjegli slučajeve koji mogu povrijediti ili ugroziti sigurnost građana.

-Također napominjemo da će policijski službenici Policijske postaje Varaždin u suradnji sa komunalnim redarima provoditi nadzor javnih površina i poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje sukladno propisima koji reguliraju držanje životinja – zaključuju iz PU varaždinske. 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

U V. Toplicama pijani vozač (54) izazvao frontalni sudar, žena (38) završila u bolnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija, ilustracija

Jučer, 26. rujna, oko 15.30 sati u Varaždinskim Toplicama u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba, javila je PU varaždinska.

Osobnim vozilom je Varaždinskom ulicom upravljao muškarac starosti 54 godine. Ulaskom u zavoj vozilo nije držao na sredini prometne trake, već je prešao na suprotni prometni trak, gdje prednjim djelom udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 38-godišnjakinja.

Provjerama je utvrđeno da je 54-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.04 g/kg.

Ozljede je zadobila vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Ozljede će joj se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Muškarac (43) u Ivancu policiji prilikom pretrage predao stabljike indijske konoplje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 43 godine iz Ivanca.

Sumnja se da je počinio kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga, javlja PU varaždinska.

U tijeku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policijskim službenicima na adresi prebivališta dragovoljno predao dvije stabljike na rastu nalik na indijsku konoplju, vrhove stabljike težine 1520 grama te lišće i vrhove stabljike težine 280 grama.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje