Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska policija: Psi se vode bez uzice i brnjice, a dolazi i do napada na prolaznike

Objavljeno:

- dana

Slijedi edukacija

U zadnje vrijeme na području grada Varaždina zabilježen je veći broj dojava građana, vezanih uz postupanje vlasnika pasa, koji svojim ponašanjem propuštaju poduzimati mjere i radnje prema propisima koji se odnose na tu problematiku, ističu iz PU varaždinske. 

Radi se o povredama Zakona o zaštiti životinja, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Pravilnika o opasnim psima, Odluke o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka, načinu postupanja s neupisanim psima, te sa napuštenim i izgubljenim psima i ostalih propisa.

– Tako se primjerice psi izvode na javne površine na kojima izvođenje pasa nije dozvoljeno, posebno na dječja igrališta. Također se psi vode bez uzice i bez brnjice, a gdje u pojedinim situacijama dolazi do napada pasa na prolaznike i slično – priopćili su iz varaždinske policije. 

Zbog toga organizirana je edukacija o propisima koji reguliraju držanje životinja za sve zainteresirane građane. Edukaciju će održati policijski službenici u suradnji sa komunalnim redarom Grada Varaždina u četvrtak, 16. studenog u vremenu od 10 do 12 sati u Informacijskom centru za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave varaždinske, ulaz iz ulice Petra Preradovića.

Cilj preventivne aktivnosti je podići svijest ljudi, prvenstveno vlasnika i posjednika pasa, kako bi pravilnom brigom pri držanju i izvođenju pasa na javne površine izbjegli slučajeve koji mogu povrijediti ili ugroziti sigurnost građana.

-Također napominjemo da će policijski službenici Policijske postaje Varaždin u suradnji sa komunalnim redarima provoditi nadzor javnih površina i poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje sukladno propisima koji reguliraju držanje životinja – zaključuju iz PU varaždinske. 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Vozač (38) ponavljao prometne prekršaje pa završio u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 4. ožujka, trideset minuta nakon ponoći na lokalnoj prometnici između Držimurca i Piškorovca policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su neregistriranu i neosiguranu Škodu Favorit, kojom je upravljao 38-godišnjak.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je 38-godišnjak upravljao Škodom bez položenog vozačkog ispita te za vrijeme izrečene zabrane pošto je u roku od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova.

Budući da je 38-godišnjak višestruki ponavljač prometnih prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te bez položenog vozačkog ispita, policijski službenici privremeno su oduzeli Škodu Favorit, koja je vučnom službom prevezena u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu. Ujedno, 38-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 38-godišnji vozač kaznit će se izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci.

Ujedno, 38-godišnjak uz optužni prijedlog zbog ponavljanja prekršaja upravljanja motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita (Zakon o sigurnosti prometa na cestama), doveden je dežurnom sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetno dijete koristilo majčin mobitel u Parku mladih, s klupice ga ukrao lopov

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Proteklih su se dana dogodile tri krađe na području Varaždina, o čemu je izvijestila Policijska uprava varaždinska.

U četvrtak, 4. ožujka oko 19 sati, na prostoru Parka mladih u Varaždinu, nepoznati je počinitelj s klupice otuđio mobitel u vlasništvu 42-godišnjakinje kojim se koristilo njezino maloljetno dijete. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1.500 kuna.

Od 2. do 3. ožujka, u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u stan kojim se koristi 41-godišnjakinja te otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela, ističu iz PU varaždinske.

Treća krađa dogodila se tijekom noći 3./4. ožujka u ulici Kneza Trpimira u Varaždinu, na predjelu zvanom Grlice, a nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 48- godišnjaka te otuđio teleskopske vrtne škare. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati