Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska policija u noćnom izlasku zatekla maloljetnike mlađe od 16 godina pa završili u postaji

pješak

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su proteklog vikenda u suradnji s nadležnim inspekcijama, nadzor urednosti poslovanja više ugostiteljskih objekata u Varaždinu, s ciljem utvrđivanja prekršaja te negativnosti u poslovanju, odnosno povećanja sigurnosti.

Prilikom navedenih aktivnosti, policijski su službenici zatekli više maloljetnika mlađih od 16 godina tijekom noćnog izlaska u noćnim klubovima, bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koje isti imaju povjerenje.

Navedeni maloljetnici su dovedeni u Policijsku postaju Varaždin gdje su ih preuzeli roditelji, dok će o okolnostima njihovog zaticanja biti izvješten nadležni centar za socijalnu skrb. Također je utvrđeno više prekršaja usluživanja alkoholnim pićima maloljetnih osoba, zbog čega su ugostitelji prekršajno sankcionirani.

– Ovom prilikom skrećemo pozornost roditeljima maloljetnika na odredbe članka 93. Obiteljskog zakona kojima je zabranjen noćni izlazak osoba mlađih od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati bez njihove pratnje ili pratnje drugih punoljetnih osoba u koje imaju povjerenje – ističu iz PU varaždinske.

Crna kronika

Dvojica muškaraca pokušali podvaliti lažne švicarske franke u dvije mjenjačnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 21. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskih državljana starih 32 i 28 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja novca.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 15. lipnja 2021. u Čakovcu, u mjenjačnici predali dvije lažne novčanice od po tisuću švicarskih franaka radi razmjene u kune, znajući da se radi o lažnim novčanicama, a kad je brojač novca izbacio jednu novčanicu kao sumnjivu, zaposlenica ih je odbila primiti. Osnovano se sumnja da su potom u drugoj mjenjačnici predali još jednu takvu lažnu novčanicu radi razmjene u kune, ali je zaposlenik, na temelju provjere novčanice u certificiranom uređaju, posumnjao u njenu ispravnost i odbio ju primiti – objavio je DORH.

Prema današnjem tečaju 1000 franaka je nešto vuše od 7000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Presretačem ulovili 24-godišnjeg vozača koji je kod Nove Vesi jurio 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 22. listopada, u 16.56 sati na dionici županijske ceste Nova Ves Petrijanečka – Varaždin, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 24-godišnjak.

Vozač osobnog vozila je upravljao osobnim vozilom brzinom od 133 km/h na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna, objavila je policija, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca, te je isključen iz prometa. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i tri negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje