Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska policija u prekršaju ulovila čak 110 pješaka i biciklista

Objavljeno:

- dana

Akcija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske jučer, 17. listopada od 6 do 10 i od 20 do 23 sati, proveli su preventivno-represivnu akciju u prometu usmjerenu na zaštitu pješaka i biciklista.

Tijekom akcije prioritetno se nadziralo propisno sudjelovanje pješaka i biciklista u prometu te u uvjetima smanjenje vidljivosti i noći.

Policijski su službenici utvrdili ukupno 110 prekršaja, od čega 88 prekršaja biciklista, 13 prekršaja pješaka i 9 ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Svi zatečeni biciklisti i pješaci koji u uvjetima noći i smanjene vidljivosti nisu bili označeni reflektirajućim prslucima i drugim reflektirajućim materijama, kao i biciklisti koji nisu imali svijetla na biciklima, nakon procesuiranja prekršaja darivani su reflektirajućim prslucima, kompletima svjetala za bicikle ili reflektirajućim trakama za pješake, nabavljenim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Pijani 71-godišnjak ležao na cesti pa šakom u glavu udario hitnjaka koji mu je pokušao pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 28. rujna, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina 71 godinu zbog počinjenog kaznenog djela prisile prema zdravstvenom radniku iz Kaznenog zakona.

– Okrivljenog 71-godišnjaka tereti se da je 16. veljače 2022. u Čakovcu, kad je u alkoholiziranom stanju ležao na pločniku, pa je zatražena medicinska intervencija, prilikom njegovog premještanja na medicinska nosila snažno udario djelatnika hitne medicinske pomoći šakom u glavu i nanio mu tjelesnu ozljedu – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Netko je u spremnik goriva automobila djelatnica centra za socijalnu skrb ubacio šljunak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 5. listopada, nešto poslije 9 sati na ulici u Paragu, prilikom službenog uredovanja djelatnica nadležnog centra za socijalnu skrb u nadziranoj obitelji, nepoznati počinitelj na službenom osobnom automobilu, čakovečkih registarskih oznaka, otvorio je zaključani poklopac spremnika goriva te skinuo čep spremnika.

Nakon toga kroz otvor ubacio je u spremnik sitni šljunak. Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje