Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska policija ulovila tri serijska lopova; stari su samo 20, 23 i 27 godina

lisice zatvor uhićenje

Objavljeno:

- dana

PU varaždinska danas javlja da su ulovili tri lopova odgovorna za čitav niz krađa.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 20 godina.

Sumnja se da je 26. studenoga 2019. godine u Dravskoj ulici u Sračincu otuđio osobno vozilo vlasništvo 30-godišnjaka. Vozilo su naknadno istog dana pronašli policijski službenici Policijske postaje Čakovec u Gornjem Kuršancu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog 20-godišnjaka policijski službenici su uz kaznenu prijavu Neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Također se sumnja da je 24. studenoga 2019. godine u ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu na parkiralištu otuđio osobno vozilo vlasništvo 54-godišnjaka. Vozilo je vlasnik naknadno pronašao 25. studenog u Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu.

U policijskim rukama je završio i 23-godišnjak.

Sumnja se da je 18. listopada 2019. godine u Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu provalio u kuću.

Policija sumnja i da je od 7. do 8. studenog na parkiralištu u Ulici kralja Petra Krešimira u Varaždinu provalio u dva osobna vozila. Sumnja se da je u neutvrđenom periodu pa do 24. studenog 2019. godine na parkiralištu u Ulici kralja Petra Krešimira u Varaždinu provalio u osobno vozilo.

Ali ni tu nije stao, pa se sumnja da je 2. studenog 2019. godine sa neograđenog parkirališta u Optujskoj ulici u Varaždinu otuđio osobno vozilo, nakon čega je vozilo odvezao u Petrijanec kod Derivacijskog kanala u polje i tamo je sa istim sletio s makadamskog puta te je došlo do prevrtanja i zapaljenja vozila.

Sumnja se da je 24. studenog 2019. godine u ulici Josipa Kozarca u Varaždinu otuđio osobno vozilo. Vozilo je naknadno istog dana pronađeno u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 23-godišnjaka podnesene su kaznene prijave za za sva navedena kaznena djela Državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom.

Sumnja se da je od 23. do 25. studenog u Zagrebačkoj ulici u Varaždinskim Toplicama sa gradilišta jednog hotela otuđio više komada različitog građevinskog materijala. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Zatim, se sumnja da je 16. srpnja 2019. godine u Zagrebačkoj ulici u Varaždinskim Toplicama provalio u prostorije u kojima se drži razni alat za gradilište, iz kojih je otuđio razni alat vlasništvo građevinskog poduzeća kojem je sjedište u Grtovcu. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Osumničen je i za tešku krađu koja se dogodila od 7. do 8. kolovoza 2019. godine u Zagrebačkoj ulici u Varaždinskim Toplicama gdjeje provalio u prostorije u kojima se drži razni alat za gradilište, iz kojih je otuđio razni alat, te je također provalio u aparat za tople napitke iz kojeg je otuđio novac.

Za sva djela je podnesena kaznena prijava.

Crna kronika

U Varaždinu autom udario 15-godišnjakinju na biciklu i pobjegao s mjesta nesreće, ozlijeđena je

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 20. siječnja, oko 14 sati i 35 minuta u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba, javila je PU varaždinska.

– Osobnim vozilom je kolnikom Koprivničke ulice upravljala za sada nepoznata osoba. Osoba je vozilom upravljala iz smjera Optujske ulice u smjeru ulice Ruđera Boškovića. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza vozilom je udario u 15-godišnju biciklisticu, koja je nepropisno prelazila kolnik upravljajući biciklom po pješačkom prijelazu. Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede, dok se nepoznati vozač udaljio sa mjesta događaja, bez da je pružio pomoć ozlijeđenoj osobi, te obavijestio policiju – priopćila je policija.

Ozljede je zadobila biciklistica te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska nepoznatog vozila i vozača.

Ovom prilikom molimo eventualne svjedoke ili očevice događaja prometne nesreće koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu događaja da se jave policiji na broj telefona 472-404 ili 192.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: Iz trgovine zaposlenicima „pred nosom“ ukrao televizor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne trgovine, kojom prijavljuje da je 19. siječnja u Gospodarskoj ulici u Varaždinu došlo do krađe, izvijestila je PU varaždinska.

Naime, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost zaposlenika i iz trgovine otuđio televizor.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje