Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska županija: gradovi i općine nakon potresa uplatili pomoć Crvenom križu

Objavljeno:

- dana

Nakon razornog potresa koji je u utorak pogodio Petrinju i Sisak, a osjetio se u cijeloj Hrvatskoj, građani s gradonačelnicima i načelnicima krenuli su pomoći, kao uostalom i cijela Hrvatska.

Pomoć su osigurali gradovi Ivanec i Lepoglava te općine Breznički Hum, Cestica, Klenovnik, Maruševec, Sračinec, Sveti Đurđ i Trnovec Bartolovečki.

Hrvatski crveni križ je dao uputstvo za uplatu pomoći pa su ovi gradovi odmah uplatili po 10.000 kuna, a općine po 5000 kuna za pomoć područjima stradalim u potresu.

Također, u dogovoru s udrugama i mještanima na svojim područjima organizira se i prikupljanje materijalne pomoći, prije svega hrane i higijenskih potrepština, a pozvali su i građane u drugim gradovima i općinama da organiziraju prikupljanje pomoći.

– Ovo je samo prva potrebna pomoć koju smo sada organizirali, a kasnije ćemo po potrebi raditi i dalje. Najvažnije je da pomognemo onima koji su stradali u razornom potresu – poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić (HNS).

Život i društvo

Prognostičari DHMZ-a izdali su upozorenje za grmljavinsko nevrijeme i za sjever zemlje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje za grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne i osobito navečer na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite 25. lipnja.

Na području zagrebačke regije, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija, očekuje se lokalno moguć izraženiji grmljavinski pljusak, osobito na sjeveru.

Budite spremni zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena jer je Meteoalarm žut za navedeno područje. Ovo znači da posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!