Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinska županija: imenovani su članovi upravnih vijeća i nadzornih odbora

Varaždinska županija

Objavljeno:

- dana

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je sukladno zakonskim odredbama i aktima donio rješenja i odluke o imenovanjima članova upravnih vijeća ustanova i nadzornih odbora trgovačkih društava.

Broj članova upravnih vijeća ustanova određen je zakonskim odredbama te statutima svake pojedine ustanove, dok se članovi nadzornih odbora trgovačkih društava imenuju sukladno izjavama o osnivanju društava, odnosno društvenim ugovorima. Rješenja i odluke objavljeni su u „Službenom vjesniku Varaždinske županije“ br. 64/21 od 2. kolovoza, ističu iz Varaždinske županije.

– U nastavku je popis imenovanih članova od strane Varaždinske županije kao osnivača, pri čemu skrećemo pozornost da se predstavnici radnika imenuju sukladno Zakonu o radu. Dodajmo da upravna vijeća bolničkih zdravstvenih ustanova imaju po sedam članova, od kojih predsjednika i tri člana imenuje osnivač – Varaždinska županija, jednog člana Republika Hrvatska te preostala dva člana imenuju radničko vijeće i stručno vijeće zdravstvene ustanove. Upravna vijeća ostalih zdravstvenih te socijalnih ustanova imaju pak po pet članova, od kojih osnivač imenuje predsjednika i dva člana, a preostala dva člana radnici i stručno vijeće, odnosno korisnici pojedine ustanove – pojasnili su iz Županije.

A) Ustanove

1. U Upravno vijeće Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije imenovani su:

ZDENKO ĐURAS – za predsjednika

dr. sc. LOVORKA GOTAL DMITROVIĆ – za članicu

IVICA DUGAČKI – za člana

ANDREJKA HRENIĆ – za članicu

SANJA KOPJAR – za članicu kao predstavnica radnika

2. U Upravno vijeće Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije imenovani su:    

KARMEN EMERŠIĆ – za predsjednicu

IVANA BOROVEC – za članicu

MIROSLAV TOMIEK – za člana

MIRJANA JAMBRIŠKO – za članicu

IVANA KLINEC TKALEC – za članicu kao predstavnica radnika

3. U Upravno vijeće Zavoda za prostorno uređenje Varaždinske županije imenovani su:

MIRNA AMADORI – za predsjednicu

ZDRAVKO HUDLER – za člana

TOMISLAV SOKOLIĆ – za člana

GORAN KANIŠKI – za člana

VIŠNJA JALUŠIĆ – za članicu kao predstavnica radnika

4. U Upravno vijeće Županijske uprave za ceste Varaždinske županije imenovani su:

KRUNOSLAV LUKAČIĆ – za predsjednika

DRAŽEN FILIPOVIĆ – za člana

IVO LOBOREC – za člana

JOSIP ČELIG – za člana

ŠTEFICA ŠPANIĆ – za članicu kao predstavnica radnika

KREŠIMIR HORVAT – za člana

TOMISLAV BENKOVIĆ – za člana

5. U Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin Varaždinska županija imenovala je:

SANJU MIHALIĆ – za predsjednicu

IVANA HERMANA, dr. med. – za člana

dr.sc. ŽELJKA BUNIĆA – za člana

ALENA LEVERIĆA – za člana

6. U Upravno vijeće Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Varaždinska županija imenovala je:

DAMIRA HABIJANA – za predsjednika

MARTINU BISTROVIĆ – za članicu

dr. sc. MARIJA LEŠINU – za člana

TOMISLAVA MIKULČIĆA – za člana

7. U Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Varaždinska županija imenovala je:

VALERIJU PALJAK – za predsjednicu

ZORISLAVA RODEKA – za člana

MIROSLAVA BUBNJARIĆA – za člana

8. U Upravno vijeće Doma zdravlja Varaždinske županije Varaždinska županija imenovala je:

VLADIMIRA KOZJAKA – za predsjednika

TIHOMIRA HORVATA – za člana

IVANA BEDNJANIĆA BUNIĆA – za člana

9. U Upravno vijeće Ljekarne Varaždinske županije Varaždinska županija imenovala je:

prof. dr. sc. MARIJANA CINGULU – za predsjednika

MAJU HREŠĆ – za članicu

MARICU SEDLAR – za članicu

10. U Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Varaždinska županija imenovala je:

ŽELJKICU HANŽEK PASKA – za predsjednicu

TIHOMIRA SMODEKA – za člana

IVAN ČIČAK – za člana

11. U Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Varaždinska županija  imenovala je:

ZLATKA ZUBERA – za predsjednika

SLAĐANA MUSTAČA – za člana

NIKOLU PODOLNJAKA – za člana

B) Trgovačka društva kojih je osnivač Varaždinska županija

1. U Nadzorni odbor GARA-e d.o.o. imenovani su:

1.         ROBERT ĐURANEC

2.         TOMISLAV LEDINSKI

3.         JOSIP PLANTAK

4.         MATIJA FRANČIĆ

5.         JADRANKA BILIĆ ERIĆ

2. Odlukom o prijedlogu za izbor predstavnika Varaždinske županije u Nadzorni odbor  „Piškornice“ d.o.o. župan je Skupštini društva predložio da se izabere IGNAC LONČAR.

3. Odlukom o prijedlogu za izbor predstavnika Varaždinske županije u Nadzorni odbor „Piškornice – sanacijsko odlagalište“ župan je Skupštini društva predložio da se izabere ZLATAN AVAR.

Napomena: Trgovačka društva ZONA SJEVER d.o.o., BUKOTERMAL d.o.o. i AUTOBUSNI PRIJEVOZ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE d.o.o. sukladno odredbama Izjave o osnivanju društva, odnosno Društvenog ugovora nemaju nadzorni odbor.

U fokusu

Bivši varaždinski župan postao savjetnik za sigurnost na cestama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj palači u Varaždinu konstituiran je Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim formalnog dijela konstituiranja, članovi Savjeta kojem je predsjednik dr.sc. Zvonimir Sabati, županijski vijećnik raspravljali su i o analizi stanja sigurnosti prometa u našoj Županiji, a dana je i informacija o pripremama za održavanje cesta u zimskom razdoblju 2021./2022.

Članove Savjeta je pozdravio te im zaželio konstruktivan i plodonosan rad župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok je predsjednik Savjeta Sabati naglasio kako će ovo savjetodavno tijelo biti svojevrsna podrška izvršnoj vlasti.

– Svojim savjetima te konstruktivnim prijedlozima, ali i inicijativama nastojati ćemo utjecati na to da se pojača sigurnost prometa na cestama, kako bi svi sudionici u prometu, pješaci, biciklisti  pa i vozači bili što sigurniji. Stoga je sinergija svih institucija , od policije, ŽUC-a, Hrvatskih cesta te predstavnika općina i gradova jako važna –rekao je dr.sc. Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec  je naznačio kako je u 2010. godini u Varaždinskoj županiji bilo 16 poginulih osoba u prometnim nesrećama, a 2020. godine četvero poginulih čime je ostvaren cilj zacrtan NPSCP-om (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine), odnosno kako je rekao, broj poginulih osoba u prometnim nesrećama smanjenje je za 75%, a što našu Županiju svrstava u dvije županije u kojima je zabilježeno najveće smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u spomenutom razdoblju.

– U 2020. godini u Varaždinskoj županiji bila je najmanja stopa smrtnosti u prometnim nesrećama u Hrvatskoj u odnosu na 100 tisuća stanovnika, odnosno broj poginulih iznosio je 2, 3 poginule osobe u odnosu na zacrtanih 5 poginulih osoba na 100 tisuća stanovnika – istaknuo je Posavec.

Cilj je zadržavanje pozitivnih trendova što se tiče smanjenja broja poginulih osoba u prometnim nesrećama te smanjenje broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, ali i smanjenje udjela alkohola u prometnim nesrećama te smanjenje broja prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, a to su brzina, korištenje mobitela, te ne vezanje pojasom.

Sjednici Savjeta nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Nastavite čitati

U fokusu

Silvija Cupar: “Uršulinska prepuna graba i lokvi, a u V. Lisinskog zakrpa do zakrpe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Neuređenost varaždinskih prometnica i šetnica bila su nezaobilazna tema zadnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je HDZ-ova vijećnica Silvija Cupar ukazala između ostalog na probleme u Uršulinskoj i Ulici Vatroslava Lisinskog.

Naime, pošljunčana Uršulinska na potezu od Nazorove ulice do Crkve rođenja Isusovoga prepuna je graba.

– Tamo već nekoliko mjeseci imamo više od 50 velikih lokvi vode nakon svake kiše. Nemoguće ih je izbjeći jer se one najveće pružaju u širini pošljunčane staze. Grad ne čineći ništa prisiljava Varaždince i goste da tamo voze nekakav “slalom“ i uz zalet preskaču lokve. Nije taj problem od jučer i meni je potpuno nejasno zašto Parkovi ne pristupe rješavanju problema sa spomenutom šetnicom na način da se upotrijebe kondicioneri tla – istaknula je vijećnica.

Potom se osvrnula i na kaldrmom prekrivenu, nebrojeno puta asfaltom krpanu cestu u strogom centru grada, za koju je ustvrdila da nikome ne služi na čast.

– Zanima me hoće li se u plan sanacija prometnica za 2022. godinu uvrstiti i uređenje Ulice Vatroslava Lisinskog koja godinama vapi za obnovom – rekla je Silvija Cupar.

Varaždinski gradonačelnik odgovorio je da posipavanje šljunkom šetnice u Uršulinskoj očigledno nije bilo adekvatno napravljeno.

– Zatražit ću od gradskih komunalaca da izađu na teren i provjere situaciju. Sredstva za takve sanacije postoje i tražit ću da se odrade. Ulica Vatroslava Lisinskog već je nekoliko puta bila u planu sanacije, pa je iz nepoznatog razloga ispadala. Očekujem da će proračun biti završen oko 10. studenoga i iz njega će se moći iščitati koje ulice će iduće godine biti obuhvaćene programom obnove. Osobno smatram da je ta ulica u gradskoj jezgri jedan od prioriteta za uređenje – poručio je Neven Bosilj. 

U nastavku pogledajte kako izgledaju spomenute šetnice i ulice u centru grada:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje