POSTUPAK JAVNE NABAVE

Sedam novih osobnih vozila, četiri niže i tri srednje klase, nabavlja Varaždinska županija putem postupka javne nabave, koji je pokrenut 30. studenog.

Procijenjena vrijednost je 600.000 kuna bez PDV-a. Županija traži i isključivo nova i nekorištena vozila na najam od četiri godine s pripadajućim uslugama redovitog i izvanrednog održavanja, obveznog kasko osiguranja te tehničkog pregleda i registracije vozila.  

U nabavu vozila zbog isteka leasinga

Kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda, no gledat će se i energetski učinci i učinci po okoliš tijekom razdoblja najma vozila i udaljenost ovlaštenog servisa od sjedišta naručitelja.

Prema specifikacijama iz ponude, vozila niže klase trebaju biti benzinci snage 60 kW oblika limuzine, a srednje klase dizelaši snage 73 kW i također trebaju imati oblik limuzine. Sva vozila trebaju imati klimu i multifunkcionalni dodirni zaslon (radio, Bluetooth, USB utičnica). 

Postupak nabave je pokrenut za svih sedam vozila istovremeno s ciljem da se ostvari što povoljnija cijena, poručili su iz Županije

Ponude se primaju do 20. prosinca ove godine. Iz Varaždinske županije poručuju da su javnu nabavu pokrenuli zbog isteka leasinga.

– Operativni leasing za šest vozila ističe 24. prosinca 2017. godine, a za jedno vozilo 14. veljače 2018. godine. Vozila moraju biti vraćena dan ili dva prije isteka leasinga. Zbog toga je 30. studenoga pokrenuta javna nabava za najam sedam motornih vozila na četiri godine, a procijenjena vrijednost je 750.000 kuna s PDV-om. Postupak nabave je pokrenut za svih sedam vozila istovremeno s ciljem da se ostvari što povoljnija cijena – objašnjavaju u Varaždinskoj županiji i poručuju da Županija ne nabavlja nove automobile, nego da će i dalje imati u najmu jednaki broj vozila.  

Obavezan uvjet je da cijena budućeg najma sedam vozila bude niža od dosadašnjeg operativnog leasinga istog broja vozila.

– U tu cijenu su uključeni svi troškovi održavanja i popravaka svih kvarova nastalih izvan servisnog intervala, osiguranja od automobilske odgovornosti i potpunog kasko osiguranja, tehničkog pregleda, registracije, komplet ljetnih i dva kompleta zimskih guma, troškove periodičnih i sezonskih izmjena guma, usluge mobilnog servisa, a u slučaju većeg kvara, oštećenja ili otuđenja automobila davanje odmah u najam zamjenskog automobila istih ili boljih karakteristika – navode u Županiji.

Automobile će voziti dužnosnici, službenici i namještenici Varaždinske županije.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Komentari

Komentara