Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Varaždinska županija: nakon više od dva i pol mjeseca broj hospitaliziranih pao ispod 100

korona

Objavljeno:

- dana


Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 211 novih slučajeva.

Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 127, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 299.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 198 uzoraka, od kojih je 79 zaprimljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 23 posto, a u svim testiranim uzorcima je 11 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 95 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 27 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 7 u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 40 je u Klenovniku od kojih 2 na respiratoru i 21 u Novom Marofu.

Na liječenju kod kuće nalazi se 78 osoba, a aktivnih slučajeva je 173.

Tijekom 24 sata preminula su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Ukupno je dosad evidentirana 341 preminula osoba pozitivna na COVID-19. 

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14569 osoba pozitivnih na COVID-19.

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji 13 novozaraženih koronom, respiratori zasad miruju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 44, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 96.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 41 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 17 smješteno na lokaciji u Varaždinu,dok se 24 osobe nalaze u Klenovniku.

Trenutno se nijedan pacijent ne nalazi na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 245 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 10 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 5 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.155 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 83.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Stožer popustio pa ipak dozvoljena tiha glazba na terasama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je na jučerašnjoj konferenciji za medije ministar i potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao da neće biti dozvoljeno puštanje glazbe, kako piše Večernji list, odluku su promijenili.

Naime, udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom, te je dozvoljena glazba, uz uvjet da ne bude preglasna.

Ovisno o veličini terasa, izračunava se najveći broj korisnika i mora biti vidljivo istaknut svima koji se žele družiti uz piće. Pri ulasku mora biti postavljen dezinficijens.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskih objekata, koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.

Nastavite čitati