Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Varaždinska županija: početkom tjedna liječnici će zaprimiti najmanje 1700 novih doza cjepiva

korona, cjepivo, covid

Objavljeno:

- dana

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 50, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 121. S ovom sedmodnevnom incidencijom, Varaždinska županija je po prvi puta od sredine listopada opet bolja od hrvatskog prosjeka.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 49 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 19 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 3 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 27 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu nema COVID-19 pacijenata. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 194 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 3 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 1 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.095 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 84.

Cijepljenje u Varaždinskoj županiji – usporedba s Međimurjem

Vezano za cijepljenje u Varaždinskoj županiji, do kraja prošlog tjedna Zavod za javno zdravstvo je zaprimio ukupno 9.914 doza cjepiva i to 6.714 doza Pfizera, 2.800 doza Astra-Zenece i 400 doza Moderne. Pfizer se koristio u prvoj fazi za cijepljenje zdravstvenih djelatnika i korisnika ustanova u sustavu socijalne skrbi, dok se za drugu fazu cijepljenja za sada koriste samo cjepiva Astra-Zenece i Moderne.

– S obzirom da su neke županije već najavile ili provele prva masovnija cijepljenja, poput Međimurske županije koja je protekle subote cijepila 1100 osoba, želimo obavijestiti javnost da je s masovnijim cijepljenjem Varaždinska županija krenula već u ponedjeljak 15. veljače, putem ambulanti liječnika obiteljske medicine te je na taj način već prošli tjedan bila osigurana mogućnost cijepljenja za 1650 osoba, što je za 50 % više nego što je bilo u subotu u susjednoj županiji. Početkom ovog tjedna će liječnici obiteljske medicine zaprimiti najmanje novih 1700 doza cjepiva, kojima će moći nastaviti cijepiti svoje najugroženije pacijente – ističu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

I dodaju: – Na ovakav način se osigurava da upravo najugroženiji pacijenti s rubnih područja županije ne moraju putovati na jedno centralno mjesto, već se mogu cijepiti kod svojeg liječnika obiteljske medicine, koji ih i prati i najbolje je upoznat s njihovim zdravstvenim stanjem. Masovno cijepljenje putem punktova u dvoranama započet će kada budemo imali u najavi veće količine cjepiva, što još nije slučaj. Plan obuhvaća punktove za cijepljenje na više mjesta u županiji. Posebno napominjemo da nijedna županija neće, bez obzira na organizaciju, moći prije procijepiti svoje stanovništvo s obzirom da se svakoj županiji dodjeljuje količina cjepiva prema broju stanovnika. Do sada je na listama čekanja kod liječnika obiteljske medicine evidentirano preko 20.500 pacijenata te pozivamo stanovnike županije da se svakako predbilježe za cijepljenje – poručili su iz županijskog Stožera.

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji 23 nova slučaja zaraze koronom, i dalje bez osoba na respiratoru i preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je 7. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 81, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 134.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 37 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 14 smješteno je na lokaciji u Varaždinu,dok se 23 osobe nalaze u Klenovniku.

Trenutno se nijedna osoba ne nalazi na respiratoru, a u posljednja 24 sata nema preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 499 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 13 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 5 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.316 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 157.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U nedjelju u Hrvatskoj 394 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminulo je pet osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježena su 394 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3743, priopćio je 7. ožujka Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 767 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 74 pacijenta.

Preminulo je 5 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 246.514 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5590 preminulo, ukupno se oporavila 237.181 osoba, od toga 416 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 14.798 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.385.768 osoba, od toga 6053 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati