Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska županija poziva na konferenciju „Suvremene IT tehnologije i njihove primjene u turizmu“

Objavljeno:

- dana

Varaždinska županija poziva na sudjelovanje na međunarodnu konferenciju pod nazivom „Suvremene IT tehnologije i njihove primjene u turizmu“ u sklopu projekta Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area – [email protected]” sufinanciranog iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020 (Europski fond za regionalni razvoj).

Događaj će se održati u četvrtak, 15. rujna 2022. godine, s početkom u 10 sati u Hotelu Turist, Aleja kralja Zvonimira 1, 42000, Varaždin, Hrvatska.

Međunarodna konferencija će se organizirati s ciljem promicanja snažnijeg uključivanja informacijske tehnologije (IT) u turističku ponudu, posebice kada je u pitanju valorizacija prirodne i kulturne baštine.

Konferencija će biti i događaj za predstavljanje vizualnog identiteta stvorene turističke atrakcije – aplikacije temeljene na proširenoj stvarnosti i gamifikacije te će ujedno sudionike upoznati s mogućnostima proširenja ponude spajanjem svoje prirodne i kulturne baštine u aplikaciju.

Međunarodna konferencija je besplatna za sve sudionike, a prijave su moguće do 13. rujna putem Google obrasca: https://forms.gle/NrXmpcaFd531BmZ99

Službeni jezici konferencije bit će engleski, mađarski i hrvatski, uz omogućen prijevod. Cijeli program međunarodne konferencije moguće je preuzeti na internetskim stranicama Varaždinske županije.

*[email protected] projekt je započeo 1.1.2021. i traje do 31.12.2022., a partneri iz Hrvatske su Varaždinska županija kao vodeći partner i Turistička zajednica Varaždinske županije, dok su mađarski partneri Općina Csurgó i Sveučilište Pannon, Nagykanisza kampus. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.245.215,36 €, od čega EU sufinancira 1.058.433,04 Eura (85%).

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje