Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Varaždinska županija s 19 novozaraženih, a stiglo 700 doza AstraZenece i 400 doza Moderne

Objavljeno:

- dana

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 73, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 161.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 62 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 26 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, dvoje u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 30 osoba je u Klenovniku i 4 u Novom Marofu.

Tijekom 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na COVID-19.

– Epidemiološka situacija u Varaždinskoj županiji je značajno bolja nego prije dva mjeseca, no još uvijek imamo 20 % višu tjednu incidenciju od prosjeka Hrvatske. Istovremeno, naša sedmodnevna incidencija identična je onoj u Njemačkoj, koja ima puno strože mjere i produžila ih je sve do ožujka – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Dodajmo da je tijekom jučerašnjeg dana testiran 241 uzorak, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 20 %, a u svim testiranim uzorcima iznosi 8 %.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14.975 osoba pozitivnih na COVID-19, dok je aktivnih slučajeva 138.

S obzirom da to se epidemiološka situacija poboljšala u posljednjih 60 dana, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije je donio zaključak da se neće tražiti posebne nužne epidemiološke mjere za područje Varaždinske županije, nego će vrijediti mjere koje Nacionalni stožer donosi za područje cijele Hrvatske.

Vugrin je podsjetio i da je dana preporuka da se nastava u osnovnim i srednjim školama u Varaždinskoj županiji do kraja veljače odvija po istom modelu kao i dosad, za sve učenike osnovnih škola po modelu A – u školi, a za učenike srednjih škola nastava po modelu C – na daljinu, izuzev za učenike završnih razreda te učenike koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavca, kao i za učenike Glazbene škole u Varaždinu kod izvođenja individualne nastave, za koje je nastava moguća po modelu A – u školi.

Dobra je vijest da je danas prijepodne Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije zaprimio prve doze cjepiva AstraZenece i Moderne.

– Riječ je o 700 doza AstraZenece i 400 doza Moderne, koje će do ponedjeljka biti distribuirane liječnicima obiteljske medicine na području županije. Za idući tjedan je u najavi 900 doza cjepiva AstraZenece i 600 doza Moderne, kao i 1.518 doza Pfizerovog cjepiva koje će se nastaviti koristiti za cijepljenje korisnika domova za starije i zdravstvene djelatnike. Količine cjepiva koje pristižu ovoga mjeseca još su uvijek male, a iako još nemamo podatke, nadamo se da će u ožujku stizati u puno većim količinama. Sva cjepiva štite od težih simptoma i posljedica bolesti Covid 19. Građanima preporučujemo da kontaktiraju svoje liječnike obiteljske medicine te se predbilježe za cijepljenje – rekao je Vugrin.

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji 47 novozaraženih koronom, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 247 osoba.

Preminule su dvije osobe, a u Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 75 pacijenata.  

Oporavilo se 45 osoba i broj aktivnih slučajeva je 499.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Hrvatskoj 1947 novozaraženih koronom, preminulo 15 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.947 novih slučajeva zaraze virusom  SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.331.

Među njima je 871 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na  respiratoru 114 pacijenata.
Preminulo je 15 osoba. 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 426.613 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.877 preminulo, ukupno se oporavilo  407.405 osoba od toga 1.412 u posljednja 24 sata. 

U samoizolaciji je trenutno 20.531 osoba. Do danas je ukupno testirano 2.963.298 osoba, od toga  9.410 u posljednja 24 sata. 


Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje