Povežite se s nama

Zabava & Stil

Varaždinske mažoretkinje upisuju nove članice u dobi od 4 do 24 godine

Objavljeno:

- dana

Varaždinske mažoretkinje ovih dana obilaze dječje vrtiće i osnovne škole na području grada i okolice, kako bi zainteresiranim djevojčicama približile razloge odabira bavljenja ovim vidom slobodnog vremena.

Osim što godišnje realiziraju 50-tak nastupa kroz gostovanja na različitim sportskim, kulturnim, društvenim i turističkim događanjima, mažoretkinje Varaždina predstavljaju živi suvenir svoga grada te su, u suradnji s varaždinskim Muzejem anđela, i predvodnice Grada u kojem anđeli spavaju.

– Redoviti nastupi u programima Ljeta u Varaždinu, na Špancirfestu, za blagdan Svetog Nikole te na Adventu u Varaždinu, ali i u Rajskome vrtu Muzeja anđela ili ispred Anđelinjaka Varaždinskim mažoretkinjama, koje dogodine obilježavaju 25 godina postojanja i aktivnosti, predstavljaju poseban motiv za još kreativnijim koreografijama i scenskim nastupima – govori dopredsjednica UVM Tamara Herjavec Habek.

– Iz tog smo razloga uz našu stručnu voditeljicu Anitu Mikac Grabarić od ove obrazovne godine angažirali i dugogodišnju trenericu Slavonskobrodskih mažoretkinja Mariju Teu Ugarković, koja već pomaže uvježbavati i trenirati mlađe uzraste mažoretkinja – napominje dopredsjednica Herjavec Habek.

Treninzi mažoretkinja održavaju se u sportskoj dvorani 2. OŠ Varaždin ponedjeljkom od 17 do 18 sati, te četvrtkom i petkom od 18 do 19 sati, kada je moguće obaviti i upise novih članica.

 

Zabava & Stil

VIDEO Mlada Varaždinka Lana Lovreković objavila novu pjesmu i spot

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlada Varaždinka Lana Lovreković (19) snimila je svoj drugi singl i spot ‘Dalje plešeš sam’.

Novi hit za mlade uslijedio je osam mjeseci nakon prve pjesme i spota ‘Bivša’.

Pjesmu je radila uigrana ekipa – Marko Tomasović, Nevia Korpar, Saša Valenčić, a za spot su i ovaj put zaslužne Ana Borić i Marija Tadić, ovaj put pod okriljem diskografske kuće Menart.

Lana je trenutno studentica prve godine Sveučilišta u Zadru, smjer Kultura i turizam, a glazbom se bavi praktički od vrtićkih dana. Završila je i osnovnu glazbenu školu, smjer gitara, pjevala pod mentorstvom Sofije Cingule i Zdenke Knapić, pjevala u dva varaždinska benda – Romantix i The Fakin Lajsne.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Varaždinci su na placu rado kušali zdrave napitke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U organizaciji Gradske tržnice i Udruge hrvatskih tržnica, danas je na varaždinskome placu održan Obiteljski dan pod motom “zajedno za zdrav život”.

Namjera organizatora bila je promovirati dobrobiti svakodnevne konzumacije zelenih hladno prešanih sokova koji su odlično oružje u borbi protiv aktualne korone, ali i idealan saveznik svima koji žele smršaviti ili održati idealnu tjelesnu težinu i ojačati imunitet. U degustaciji sokova građanima se pridružio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te time podržao ovu ideju, a prisustvovali su i direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, te tajnik Udruge hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić koji i sam već dugo u krugu obitelji prakticira svakodnevnu konzumaciju ovih sokova te osobno svjedoči svim njihovim dobrim stranama.

Priprema hladno prešanog soka zahtjeva nešto više truda i vremena, no koristi za organizam su višestruke, pa Ernoić naglašava: “Bit prešanja zelenog lisnatog povrća je izvuči najkorisniji nutritivni sastojak, a to je klorofil. Klorofil inače unosimo u organizam u vrlo malim količinama, a on je bitan za povećanje alkaliteta, odnosno sposobnosti organizma da se odkiseli. Naša standardna prehrana bazirana je na mesu, kavi, žitaricama, ugljikohidratima, kruhu, pšenici, brašnu i sličnim namirnicama koje zakiseljuju naš organizam. Da bismo povratili ravnotežu moramo unijeti nešto alkalnoga, a zeleni hladno prešani sokovi su upravo to. Za najbolje rezultate, preporuča se piti ih ujutro natašte.”

Razlika između klasičnog blendanja i hladnog prešanja je u tome što se prešajući odvajaju vlakna koja sama po sebi nisu loša, ali nepotrebna su u velikim količinama. Cijeđeni sok sadrži veće količine klorofila, vitamina i minerala, a malo ili ništa vlakana zbog čega je i lakše probavljiv. Drugim riječima, može ga se popiti malo, da bi se iz njega dobilo puno.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio je kako se današnjom degustacijom željelo potaknuti ljude da aktivno razmišljaju o jačanju imuniteta i svome zdravlju, što je najbolja zaštita od raznih bolesti uključujući aktualnu koronu: “Trudimo se našim posjetiteljima u ova teška i komplicirana vremena približiti tržnicu. Svi znamo situaciju pa današnjim Obiteljskim danom želimo promovirati proizvode s našeg placa i što se od njih može činiti za zdravlje i jak imunitet. Pripremili smo hladno prešani sok od mnoštva povrća i voća koji posjetitelji mogu besplatno degustirati, kako bismo podigli svijest o tome da je u ova komplicirana vremena itekako bitno ono što svatko od nas čini za svoje zdravlje.”

Nastavite čitati