Povežite se s nama

Sport

Varaždinske Vidre do sedam medalja u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

U organizaciji ŠD Plavalček na bazenima Brestanica kod Krškog u Sloveniji u subotu, 4. lipnja održan je 7. međunarodni miting u paraplivanju Krško 2022., a na kojem su nastupili plivači i plivačice varaždinske Vidre.

Na natjecanju je sudjelovalo 94 plivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Dominikanske Republike. Varaždinci su osvojili sedam medalja.

Najbolja sportašica s invaliditetom Grada Varaždina za 2020. godinu, dobitnica javnog priznanja Grada Ivanca i članica najbolje ženske ekipe s invaliditetom Grada Varaždina za 2021. godinu Sabina Kušter potvrdila je visoku razinu forme ove sezone u kojoj je popravila sva osobna vremena u Krškom. Osvojila zlato na 50 m i srebro na 100 m leđno te dvije bronce na 50 m slobodno i 50 m delfin čime je bila najuspješnija plivačica Kluba.

Članica najbolje ženske ekipe s invaliditetom Grada Varaždina za 2021. godinu Mirna Roginek zauzela je 9. mjesto na 50 m prsno, 14. mjesto na 50 m slobodno i 8. mjesto na 50 m leđno.

Članica najbolje ženske ekipe s invaliditetom Grada Varaždina za 2021. i jedna od najboljih juniorki s sa sindromom Down Brunela Hrženjak zauzela je 8. mjesto na 50 m prsnoj te dva 11. mjesta na 50 m slobodno i 50 m leđno.

Sportski uzor Centra Tomislav Špoljar za 2021. godinu Borna Obradović bio je deveti na 50 m leđno, 12. na 50 m slobodno te treći na 100 m slobodno.

 Debitantica natjecanja, Anja Vlašić osvojila je dva 5. mjesta na 50 m prsnoj i 50 m slobodno, dok je na 50 m leđno osvojila svoju prvu brončanu medalju u kategoriji S14. Mlađi senior Andrej Marjanović zauzeo je dva 9. mjesta na 50 m i 100 m leđno te 31. mjesto na 50 m slobodno.

 Master plivač s Down sindromom Nikola Dodoš  na 50 m slobodno osvojilo je 14. mjesto i 6. mjesto na 50 m delfin.  Jedan od najboljih plivača s Down sindromom u Europi, trostruki najbolji sportaš s invaliditetom Grada Varaždina mlađi senior Nikola Kosec osvojio broncu na 50 m leđno te čak 4. mjesta na 50 m slobodno, 50 m prsno i 50 m delfin.

Varaždinskim plivačima slijedi paraplivački miting u Sarajevu te Ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju koje se održava sredinom srpnja u Zagrebu.

Sport

Kajakaši Varteksa osvojili pet medalja na rijeci Uni u Novi Gradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na spust natjecanju na rijeci Uni u bosanskohercegovačkom Novi Gradu te osvojili pet medalja.

U kategoriji kadetkinja u kajaku jednosjedu Hana Valjak osvojila je 1. mjesto, a kadet Matija Novak bio je treći. Kod seniora u disciplini kanua jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je 1. mjesto.

U disciplini turističkih kanua dvosjeda ekipa u sastavu Miroslav Hutinski i Nikola Novak osvojila je 1. mjesto, a Darko Tomašek i Veljko Malašić bili su drugi.

Nastavite čitati

Sport

Troje Slobodaša na juniorskom SP-u u atletici: Roko Farkaš istrčao novi državni rekord

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Desetero hrvatskih reprezentativaca, od kojih troje iz redova varaždinskoga Atletskoga kluba Sloboda, nastupilo je na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u kolumbijskom gradu Caliju. Boje hrvatske reprezentacije branili su Klara Koščak u utrci na 400 metara s preponama, Roko Farkaš u utrci na 200 metara i Martin Mlinarič u skoku u vis.

Upravo je Klara Koščak imala jedan od najboljih nastupa. Mlada Varaždinka ostvarila je 11. vrijeme kvalifikacija u konkurenciji 24 trkačice, s vremenom 58.40, dok je za ulazak u finalnu utrku trebalo trčati 58.07.

Roko Farkaš je trčao dvije utrke na 200 metara. Prvo je u kvalifikacijama istrčao novi mlađejuniorski rekord Hrvatske s vremenom 21.08, što je ujedno samo stotinku sekunde slabije od nacionalnoga juniorskog rekorda. Ovim se rezultatom kao 21. plasirao u polufinalnu utrku. Roko je u polufinalu još jednom zauzeo 21. mjesto, s nešto slabijim vremenom od 21.30. Za ulazak u finale bilo je potrebno ostvariti rezultat od 20.57. 

Najslabiji nastup imao je Martin Mlinarič, koji u kvalifikacijama skoka u vis nije uspio preskočiti početnu visinu od 2,00 metra te je ostao bez rezultata i plasmana.

Nakon nastupa u Caliju kolekcija hrvatskih medalja na svjetskim juniorskim prvenstvima nije se povećala. Reprezentacija ostaje na ukupno 13 osvojenih medalja, od čega sedam zlatnih, dvije srebrne i četiri brončane. U Caliju je najbliže medalji bila Veronika Šokota s 4. mjestom u bacanju koplja, a za uspon na pobjedničko postolje su joj nedostajala tek 64 centimetra. U finalu među 12 bila je još samo Lucija Leko u bacanju diska te je u konačnici osvojila 10. mjesto. Hrvatska je imala i tri polufinalista, a osim spomenutih Klare Koščak i Roka Farkaša, to je za rukom pošlo i Marku Oreškoviću u utrci na 400 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje