Povežite se s nama

Moda i ljepota

Varaždinski anđeo

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK: ANITA MIKAC

– Ne mogu bez maskare, ali bez ruža mogu – otkrila je Anita Mikac, dugogodišnja Varaždinska mažoretkinja, a danas njihova voditeljica.

S obzirom da radi kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću Varaždin njezina “radna” šminka svodi se na puder i maskaru, dok se u slobodno vrijeme voli “počastiti” šminkom, a preferira zemljane tonove sjenila.

Ruž? Rijetko!

– Posebno mi je draga smeđa boja sjenila, a kod šminkanja obično nastojim istaknuti oči. Nekad, posebno na nastupima, koristila sam crveni ruž zbog bijelo-crvenih mažoret odora, no danas ga koristim rijetko. Više volim sjajila – otkrila je Anita koja se u Varaždinske mažoretkinje učlanila kad je imala 12 godina i do danas njezina ljubav prema mažoret plesu nije prestala.

– Ne mogu zamisliti dan bez štapa, a i noću, dok ne mogu spavati smišljam različite nove koreografije – priznala je Anita, koja je voditeljicom mažoretkinja postala prije dvije godine nakon što je završila školu za trenere mažoret plesa i dobila licencu, a na to mjesto imenovao ju je poznati varaždinski pedagog i prosvjetni djelatnik te dugogodišnji neprežaljeni voditelj mažoretkinja Anđelko Zorković.

– Dan danas sve ga se rado prisjećamo i nema nastupa da prođe bez sjećanja na našeg omiljenog voditelja – ističe Anita kojoj u vođenju grupa pomažu Ivona Galić, Maja Ciglar i Ivana Švagelj.

Varaždinske mažoretkinje, čiji je predsjednik Aleksandar Grabarić, trenutno broje 70-ak članica, no i dalje muku muče s prostorom.

– Surađujemo s Centrom Tomislav Špoljar, no njihova dvorana nam je premala i preniska za vježbanje s obzirom da stariji sastavi mažoretkinja bacaju štapove i do deset metara u visinu. Uskače nam i Drago Posavec iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, koji nam dvoranu daje besplatno i puno mu hvala, no problem je što je ona slobodna tek u kasnim večernjim terminima, tako da smo praktički bez adekvatnog prostora za treninge – rekla je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja od koje doznajemo da bi idealni prostor bila dvorana neke od varaždinskih škola. Adekvatan prostor za vježbanje je nužan, jer mažoretkinja nije samo djevojčica ili djevojka u živopisnoj odori u pokretu ili na mjestu koja tehnicira sa štapom, kao što to kaže definicija.

– Mažoretkinja je puno više od toga, ona je djevojka koja predstavlja svoj grad, koja njegovo ime i oznaku nosi na svojoj odori, “živi” suvenir grada koja svojim plesom zabavlja ljude i “baca” osmijeh na njihova lica – ističe Anita.

Iako zaokupljena svakodnevnim treninzima, a trenutno još i pripremama za novu audiciju, koja će se održati ovog utorka i srijede, 7. i 8. svibnja kod dvoranje u Graberju od 19 do 20 sati na koju su pozvane sve zainteresirane djevojčice i djevojke, voditeljica Varaždinskih mažoretkinja malo se opustila i prepustila onome što voli svaka žena – šminkanju. Za ovu je prigodu Anita izabrala i novu, anđeosku odoru mažoretkinja ružičasto-zlatnih tonova koja je nastala u suradnji s poznatim varaždinskim umjetnikom Željkom Prstecom i njegovim “Muzejem anđela”.

Ružičasto-zlatno

– Varaždinske mažoretkinje naglašavaju oči crnim tušem, a usne crvenim ružem, no ovog puta šminka će biti u romantičnom štihu i skladu s novom, anđeoskom odorom. Naglasak je na očima, gdje sam koristila kombinaciju smeđe boje sjenila, koju Anita osobno voli, te ružičaste, a sve upotpunila svjetlucavim zlatnim sjajilom i puno šljokica. Prekrasne duge Anitine trepavice istaknula sam nanošenjem nekoliko slojeva crne maskare prije koje sam s gornje strane kapka povukla deblju liniju crnog tuša. Rumenilo i šminka u nježnim, ružičastim tonovima. Zapravo, cjelokupna šminka je u romantičnim bojama koje odgovaraju tom anđeoskom “štihu” – otkrila je varaždinska vizažistica Mirela Magdić-Fotak.

S anđeoskom odorom upotpunjenom krilima i romantičnom šminkom Anita se pretvorila u varaždinkog anđela, čuvara grada kojeg je dosad nebrojeni broj puta predstavljala svojim nastupima kao Varaždinska mažoretkinja.

SAVJET PLUS Kristalno plavim očima pristaju ružičaste nijanse sjenila koje su idealne za postizanje romantične šminke.

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI, G2 GETTZY FOTO I VIDEO STUDIO

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje