Velik broj vjernika tradicionalno se okupio u varaždinskoj katedrali na središnjem euharistijskom slavlju, na Nedjelju Uskrsnuća Isusova.

Biskup Mrzljak je u uvodu svečanog slavlja napomenuo kako je Uskrs svetkovina Isusova uskrsnuća, ali ne samo kao spomen na onaj događaj iz Jeruzalema, već je taj Uskrsnuli Isus i danas živ te nas poziva da dođemo k njemu.

U svojoj uskršnjoj homiliji varaždinskim vjernicima biskup je kazao kako bismo na pitanje je li Isus doista živ mogli na ulici dobiti različite odgovore.

Jedni govore je živ, drugi da je nemoguće, a treći pak, poput Tome apostola sumnjaju, poručio je biskup.

– No, nije to nešto novo. To su govorili i Isusovi protivnici u Jeruzalemu. U Isusovo uskrsnuće nisu vjerovali već su govorili kako su apostoli ukrali njegovo tijelo i izmislili da je živ. Ima i onih trećih koji ne znaju, nisu sigurni ili pak sumnjaju. I takvih je bilo na početku, poput Tome apostola koji je posumnjao. Različiti odgovori na pitanje je li Isus danas živ. Ali to je temelj naše vjere – naglasio je mons. Mrzljak.

Na kraju svete mise, biskup je prije završnog blagoslova svim vjernicima čestitao sretan Uskrs rekavši kako želi da sve nas prožme radost Isusa Uskrsnuloga u današnjem životu.

Komentari

Komentara