Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinski gospodarstvenici kažu da tvrtke nisu glavno mjesto širenja zaraze, već druženja van posla

Objavljeno:

- dana

Na inicijativu predsjednika Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Varaždin Dragutina Gložinića u utorak, 24. studenog, održan je online sastanak članova Gospodarskog vijeća HGK Varaždinske županije s načelnikom Županijskog stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robertom Vugrinom, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marinom Bosiljom te voditeljicom Higijensko-epidemiološke djelatnosti pri ZZJZ Varaždinske županije dr. Katicom Čusek Adamić.

Sastanku je nazočila i direktorica Regionalnog ureda HUP-a Sanja Ostroški.

Na dnevnom redu sastanka bilo je opće stanje u Varaždinskoj županiji uzrokovano pandemijom koronavirusa, zatim stanje ugospodarstvu u tim uvjetima te mjere koje se očekuju, uz one već objavljene za cijelu državu i Varaždinsku županiju, u cilju minimiziranja posljedica pandemije.

Načelnik Stožera Vugrin iznio je podatke o zabrinjavajućim razmjerima pandemije u Varaždinskoj županiji čime su javnozdravstvene ustanove dovedene do same granice izdržljivosti pa se poduzimaju mjere za proširenje kapaciteta prihvata oboljelih. Naglasio je nužnost poštivanja protuepidemijskih mjera te osobnu odgovornost građana i tvrtki za sprovođenje istih.

Ravnatelj ZZJZ Bosilj te dr. Čusek Adamić izvijestili su o naporima i poduzetim mjerama koje su u njihovoj nadležnosti, da su svjesni da gospodarstvo mora raditi te da kroz dobru suradnju s tvrtkama nastoje naći načine funkcioniranja koji su realno mogući. Bosilj je također izvijestio o pripremama za brza testiranja na COVID-19, koji će u ograničenim količinama sukladno ljudskim resursima ustanove moći komercijalno ponuditi i gospodarstvenicima. Posebno je napomenuo da su oni namijenjeni simptomatskim pacijentima te da je PCR-testiranje i dalje propisani standard za dijagnostiku Sars-Cov2 virusa.

– Gospodarstvenici su u svojim izlaganjima iznijeli mišljenja da su već donesene mjere pomalo zakašnjelete da se u tvrtkama sprovode naložene protuepidemijske mjere. Smatraju da tvrtke nisu glavno mjesto širenja zaraze već se nastoji smjenskim radom i drugim mjerama smanjiti nepotrebne kontakte zaposlenika u tvrtkama. Jasno je da je pojava i intenzitet zaraze u tvrtkama posljedica ponašanja zaposlenika van radnog vremena – stoji u priopćenju koje potpisuje Dragutin Gložinić.

Na kraju sastanka je zaključeno da se podržavaju postojeće mjere Stožera civilne zaštite i uvođenje komercijalnog testiranja putem brzih testova pri Zavoda za javno zdravstvo te da se od svih građana traži odgovorno ponašanjei pridržavanje protuepidemijskih mjera.

U fokusu

Iz Grada otkrili kakva sudbina čeka skulpture redovnika koje je naručio Čehok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je odgovore na vijećnička pitanja od prošle sjednice Gradskog vijeća. Među ostalim, napokon je poznata informacija što će biti sa skulpturama redovnika u Parku Ivana Pavla II., koji su dobili nacionalnu prepoznatljivost nakon što je prošle godine zbog njih izbila mini afera.

Što Grad planira sa skulpturama zanimalo je vijećnika Ivana Obadića.

Bosilj: Spomenik redovnicima stajao je 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

– Grad Varaždin će u narednom razdoblju ukloniti skulpture budući da ih sam autor do sada nije uklonio, iako je od strane Grada, odnosno odvjetničkog ureda koji zastupa Grad Varaždin, zahtjev upućen još u listopadu 2021. godine. Nakon što Grad ukloni skulpture sa lokacije u Parku Ivana Pavla II. iste će biti stručno uskladištene do pravnog razrješenja situacije koja je nastala sklapanjem Ugovora o izradi i postavi skulpture ,,Crkveni redovi Varaždina” odnosno isporukom skulptura koje nisu izrađene od ugovorenog materijala zbog čega je autor skulptura obaviješten o pokretanju postupka raskida Ugovora – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, Grad je odlučio ukloniti skulpture nakon što je sudsko vještačenje utvrdilo da nisu izrađeni od dogovorenog materijala. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj tada je rekao da su skulpture stajale 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

Međutim, do sada iz Proračuna Grada Varaždina nisu isplaćena sredstva vezano uz izradu skulptura odnosno vezano uz Ugovor o izradi i postavi skulptura ,,Crkveni redovi Varaždina“.

U Gradu ističu i da se u međuvremenu javio autor Nikola Šanjek s prijedlogom mirnog rješavanja spora.

Spomenimo i da jedna skulptura podsješća na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji ih je i naručio.

Nastavite čitati

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

KTC d.d. zapošljava na radnom mjestu Prodavač na odjelu tehnike (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potrebno radno iskustvo od jedne godine. Prijave poslati putem linka do 12.07.2022.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Mjesto rada Novi Marof. Nudimo regres, božićnicu, uskrsnicu, plaćen sistematski pregled jednom godišnje, Multisport karticu. Prijave poslati putem linka do 08.07.2022.

Ivančica d.d. zapošljava na radnom mjestu Asistent u marketingu (m/ž). Mjesto rada Ivanec. Traži se osoba sa dobrim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima. Prijave poslati putem linka do 06.07.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Čakovec . Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

Autokuća Gašparić d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Asistent u odjelu postprodaje (m/ž). Mjesto rada Čakovec.Iskustvo rada u servisu, prednost iskustvu povezanom s vozilima i strojevima. Prijave poslati putem linka do 14.07.2022.

PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava na radnom mjestu Kontrolor/kontrolorka kvalitete u industriji mesa. Mjesto rada Čakovec. Nudimo isplatu božićnice, regresa i ostalih prigodnih nagrada. Prijave poslati putem linka do 04.07.2022.

KTC d.d. zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar (m/ž). Mjesto rada Prelog. Prijave poslati putem linka najkasnije do 05.07.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje