Povežite se s nama

Kultura

Varaždinski haiku pjesnici nagrađeni na Bučijadi u Ivanić gradu

Objavljeno:

- dana

Tema pjesama – buča!

U sklopu tradicionalne manifestacije, XIII. Bučijade u Ivanić Gradu je 15. listopada organiziran je susret haiku pjesnika čija je tema – bundeva!

U sklopu susreta održane su dvije izložbe. Mihael Štebih, akademski kipar i haiku pjesnik izložio je svoje „Zapise u staklu“ posvećene haiku poeziji.

Izložbu hajgi – haiku pjesama popraćenih slikama, upriličili su Ivo Markulin iz Samobora i Dimitrij Škrk iz Slovenske Bistrice.

Haiku susrete otvorio je predsjednik udruge „Tri rijeke“ Stjepan Rožić, a nazočnima su se obratili  g. Ryohei Nakajima, kulturni ataše Japanskog veleposlanstva, Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika i Božica Brkan, književnica i novinarka.

Nagrade su dodijelili Đurđa Vukelić Rožić i Dubravko Korbus, a među nagrađenima su i haiku pjesnici iz Varaždinske županije.

Prvu nagradu, na temu buča na kajkavskom jeziku osvojila je Ružica Marušić-Vasilić, a prvu nagradu na slobodnu temu na književnom jeziku osvojila je Nataša Ilić.

Pohvale za haiku dobili su Darko Foder, Ružica Marušić-Vasilić, Zlata Bogović, Tugomir Orak i  Željko Funda. Pohvalu za „Tanku“ dobio je Ivo Posavec.

Izvor: TZ IVANIC GRAD
Foto:

Kultura

U subotu obljetnički koncert varaždinskog zbora “Chorus angelicus”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 24. veljače, u 19 sati održat će se koncert u 25. obljetničkoj sezoni zbora “Chorus angelicus” iz Varaždina.

Na programu je praizvedba djela varaždinskog skladatelja i zborovođe Anđelka Igreca: Quam dilecta te Requiem Johna Ruttera.

Uz Mješoviti pjevački zbor “Chorus angelicus” nastupit će i sopranistica Tia Pikija, te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta Petra Labazan, oboa Ivan Urli, udaraljke Vedran Vujec, udaraljke Diana Grubišić-Ćiković, harfa Filip Igrec, violončelo i Bertalan Ablonczy, orgulje

Izvedbom će ravnati mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavite čitati

Kultura

Teatar Gavran sutra u Ludbregu izvodi svjetsku hit-komediju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu je 23. veljače na programu predstava Teatra Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”.

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga.

Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred publikom prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve.

Do sada je “Sve o muškarcima” vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta.

Predstava počinje u 20 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje