Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, i Svjetskog dana šuma, 21. ožujka, Gradska organizacija HDZ-a Varaždin organizirala je čišćenje zelenih površina uz Bombellesovu cestu, od Caritasovog centra do križanja Bombellesove ceste i Međimurske ulice.

Zainteresirani su se okupili u 8.40 sati ispred Caritasovog centra, a akciji se, između ostalih, pridružio i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan.

– S obzirom da se radi o Dravskoj park šumi koja je neposredno uz samu rijeku Dravu, ovom akcijom želimo senzibilizirati javnost da bude svjesna vrijednosti šume koja predstavlja zelenu oazu i ‘pluća’ grada. Moramo biti svjesni da je šuma jedan od najjeftinijih i najboljih filtera te da su šuma i voda na neki način povezane – izjavio je Habijan nadajući se da će u budućnosti biti više ovakvih akcija.

– Želimo građane što više približiti Dravskoj park šumi jer znamo da se dugo godina priča o tome da bi grad trebao ‘doći’ na rijeku, a ovakvim akcijama u tome možemo uspjeti. Uređene su šetnice i dravski bazeni, a nadam se da će u nekih 5 do 10 godina grad ‘izaći’ na Dravu. Nažalost, park šuma u nekim područjima postaje odlagalište otpada. Bilo je nekih najava oko postavljanja video nadzora, ali osobno smatram da takve mjere ne mogu spriječiti nesavjesne građane da odlažu smeće – kazao je Habijan i dodao da trebamo apelirati na svijest građana te da sami građani prijave onog tko odlaže otpad gdje ne smije. Istaknuo je kako sve treba krenuti od škola i podizanja svijesti već kod male djece jer je to pitanje mentalnog sklopa.

U akciji čišćenja Dravske park šume uz Bombellesovu cestu sudjelovalo je tridesetak članova varaždinske organizacije HDZ-a te Mladeži HDZ-a Grada Varaždina.

Komentari

Komentara