Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinski lopovi ne biraju: ukrali novac, ključeve, novčanik, brusilicu, razna svrdla…

Objavljeno:

- dana

JAVLJA VARAŽDINSKA POLICIJA

Varaždinska policija javlja kako su još uvijek nepoznati počinitelji na nekoliko lokacija ukrali novac, ključeve, lulu, novčanik, brusilicu, razna svrdla i slično.

Nepoznati je počinitelj od 21. do 22. veljače provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu obrta u kojem je sjedište u Zagrebačkoj ulici. Iz obrta je ukrao novac i ključeve, a visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Varaždinska policija radi na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga provala dogodila se jučer u Žumberačkoj ulici u Varadinu. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 78- godišnjaka iz koje je ukrao lulu i novčanik sa novcima. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, a policija radi na otkrivanju počinitelja.

Nepoznati je počinitelj od 12. do 22. veljače u ulici Dragutina Tadijanovića u Varaždinu iz podrumskih prostorija u vlasništvu 69- godišnjaka ukrao kutnu brusilicu, električni brus za noževe, razna svrdla i mehaničke ključeve. Naknadno će se utvrditi visina materijalne štete, a policija poduzima mjere i radnje kako bi pronašla lopova.

Izvor: ILUSTRACIJA/independet.co.uk
Foto:

Crna kronika

U vikendici u Varaždinskim Toplicama držao automatsku pušku, plastični eksploziv…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 50 godina zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

– Okrivljenog 50-godišnjaka tereti se da je u svojoj vikendici u Varaždinskim Toplicama neovlašteno držao jednu automatsku pušku, jedan pištolj domaće izrade, dva elektrodetonatora, trinaest detonatorskih kapisli, od čega jednu sa sporogorećim štapinom, dvanaest detonatorskih usporivača, više od jednog kilograma plastičnog eksploziva i više od tisuću komada streljiva raznog kalibra – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija javlja više detalja o jučerašnjoj nesreći između Slemenica i Zasadbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MNM

Jučer, 16. rujna, oko 20 sati i 55 minuta na cesti između Slemenica i Zasadbrega došlo je do prometne nesreće u kojoj se 44-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka vozilom nije kretao uz desni rub kolnika obilježene prometne trake.

Zbog toga je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 17-godišnjak. Od siline udara osobni automobil odbačen je izvan kolnika gdje se zapalio i u potpunosti izgorio. Nakon udara motocikl se prevrnuo, a vozač pao u cestovni jarak.

Vozilom hitne medicinske pomoći vozač osobnog automobila i motocikla prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina ozljeda zadobivenih u nesreći naknadno okvalificirati.

Cesta je u vremenu od 21.10 do 23.10 bila zatvorena za promet koji se odvijao obilaznim pravcima, dok su požar na vozilu ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žiškovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje