Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinski lopovi ne biraju: ukrali novac, ključeve, novčanik, brusilicu, razna svrdla…

Objavljeno:

- dana

JAVLJA VARAŽDINSKA POLICIJA

Varaždinska policija javlja kako su još uvijek nepoznati počinitelji na nekoliko lokacija ukrali novac, ključeve, lulu, novčanik, brusilicu, razna svrdla i slično.

Nepoznati je počinitelj od 21. do 22. veljače provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu obrta u kojem je sjedište u Zagrebačkoj ulici. Iz obrta je ukrao novac i ključeve, a visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Varaždinska policija radi na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga provala dogodila se jučer u Žumberačkoj ulici u Varadinu. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 78- godišnjaka iz koje je ukrao lulu i novčanik sa novcima. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, a policija radi na otkrivanju počinitelja.

Nepoznati je počinitelj od 12. do 22. veljače u ulici Dragutina Tadijanovića u Varaždinu iz podrumskih prostorija u vlasništvu 69- godišnjaka ukrao kutnu brusilicu, električni brus za noževe, razna svrdla i mehaničke ključeve. Naknadno će se utvrditi visina materijalne štete, a policija poduzima mjere i radnje kako bi pronašla lopova.

Izvor: ILUSTRACIJA/independet.co.uk
Foto:

Crna kronika

Nesvakidašnja nesreća: 71-godišnjakinja na romobilu naletjela na biciklisticu, obje ozlijeđene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 21. rujna oko 15.20 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 71 godinu upravljala je električnim romobilom, parkiralištem s istočne strane kolnika ulice Ratimira Hercega. Dolaskom do biciklističke staze koja se proteže uz istočni rub kolnika iste ulice, uključila se u promet na biciklističku stazu, a da prethodno nije propustila bicikl kojim se navedenom stazom kretala 34-godišnjakinja.

Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela električnog romobila u desni bočni dio bicikla, a od siline udara obje su vozačice pale na kolnik. Pritom su ozlijeđene te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Slučaj covid testovi: Filip Mihalić više nije direktor, otac Anđelko nije prokurist, promijenili i adresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

24sata je nakon višemjesečne istrage ekskluzivno otkrio da je Filip (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a Anđelka Mihalića, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za krivotvorenje novca. Nedavno je prijavljen za prijetnje i silovanje, a trenutačno ga istražuju policija i PNUSKOK zbog sumnje u krivotvorenje COVID testova. 

Protiv Filipa su u međuvremenu podnesene i prijave za kaznena djela nametljivog ponašanja, prijetnje i sprečavanje dokazivanja. Svejedno, mladi HDZ-ovac i dalje slobodno šeće. Sad doznajemo kako je Filipova tvrtka Buryen prošla kroz korjenite izmjene neposredno nakon objave naših članaka, što također upućuje na zametanje tragova. Prvo je izmijenjena adresa sjedišta tvrtke. Buryen je do tada bio registriran na istoj adresi kao i odvjetnički ured Filipove majke Sanje.

Iz uprave tvrtke je uklonjen i Filipov otac Anđelko, koji je do tada bio prokurist Buryena. Prema sudskom registru, prokura mu je opozvana samo šest dana nakon objave našeg prvog teksta. Naposljetku, direktorsku funkciju je sredinom svibnja napustio i sam Filip, a umjesto njega imenovan je Antun Ćerimović.

Izvidi USKOK-a i dalje su u tijeku.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje