Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinski mobilci otkrili “šeika“ pa ga kaznili s pola milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin provedenim nadzorom poslovnog prostora na području Varaždinske županije, pronašli su veću količinu naftnih derivata koji su se prodavali bez odobrenja.

Provodeći 26. travnja pojačane mjere nadzora ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Varaždin, u suradnji sa službenicima Službe za operativnu podršku mobilnim jedinicama Središnjeg ureda, izvršili su kontrolu poslovanja kod trgovačkog društva na području Varaždinske županije.

Tom prilikom utvrđeno je da je u poslovnom prostoru trgovačko društvo skladištilo i putem agregata za istakanje goriva prodavalo različitim kupcima energente za pogon koji su pušteni u potrošnju bez posebnog odobrenja nadležnog carinskog ureda.

Trgovačkom društvu je izrečena zabrana obavljanja djelatnosti prodaje goriva, kao i raspolaganje s tekućinom uskladištenom u podzemnom spremniku goriva, pečaćenjem agregata za istakanje goriva i podzemnog spremnika goriva.

Protiv prekršitelja, pravne osobe, bit će izdan prekršajni nalog kojim će se izreći novčana kazna u iznosu od najmanje 400.000 kuna, a odgovornoj osobi novčana kazna na iznos od 100.000 kn.

Nadležnom područnom carinskom uredu bit će podnijet zahtjev za naplatu trošarine, a navedeni agregat i tekućina uskladištena u podzemnom spremniku goriva privremeno su oduzeti.

Crna kronika

Evo zašto je došlo do prometne nesreće na križanju Zagrebačke i Supilove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo da je u četvrtak, 20. siječnja, na križanju Zagrebačke i Supilove došlo do prometne nesreće, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO Dva automobila sudarila su se jutros u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 40 godina iz smjera Merlićeve ulice u smjeru Ulice Miroslava Krleže.

– Dolaskom do raskrižja Supilove ulice sa Zagrebačkom ulicom na kojem se prometom upravlja semaforima, vozilom je ušao u raskrižje na zasad neutvrđeno prometno svjetlo, kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u prednji desni dio osobnog vozila kojim je Zagrebačkom ulicom u smjeru Trga Slobode upravljala 32-godišnjakinja – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio putnik u vozilu starosti 33 godine, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više mjeseci trajala je akcija u kojoj je u pomaganju osuđenicima ulovljena ekipa Kaznionice u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i službenicima pravosudne policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su 20. siječnja višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muških osoba u dobi od 55, 50, 40 i 44 godine s prebivalištem, odnosno boravištem na području Varaždinske županije te jednom ženskom osobom starosti 65 godina s prebivalištem na području Grada Zagreba, javila je PU varaždinska.

Za njih je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Muške osobe starosti 55 i 50 godina sumnjiči se da su kao zaposlenici Kaznionice u Lepoglavi, u dužem vremenskom razdoblju, na traženje odnosno na poticaj muških osoba starosti 40 i 44 godine, koji se u Kaznionici u Lepoglavi nalaze na izdržavanju kazne zatvora, nedozvoljeno unosili ili omogućavali nenadzirani unos u prostorije Kaznionice raznih predmeta, odnosno mobitela, SIM kartica, optičkih medija i drugih predmeta, čije je korištenje zatvorenicima u prostorijama Kaznionice u Lepoglavi zabranjeno, nakon čega su unijete predmete, od kojih je dio prethodno dostavljen od strane osumnjičene ženske osobe, predavali istim zatvorenicima.

Jutarnji list piše kako su između ostalog dilali i porniće, Cecine pjesme, filmove i serije.

Policija i USKOK uhitili zaposlenike kaznionice u Lepoglavi, evo što su napravili

Osumnjičenici su nakon dovršetka dokaznih radnji, koje su uključivale pretrage stanova, vozila, i prostorija unutar Kaznionice u Lepoglavi uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice PU zagrebačke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje