Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski plesači rasturili: četiri prva, četiri druga i tri treća mjesta na međunarodnom turniru u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

BRAVO

Jučer je održan Međunarodni plesni turnir u sportskim standardnim i latinsko-američkim plesovima “Zagreb Open 2017” na kojem su varaždinski plesači rasturili! 

U dvorani na Kajzerici u Zagrebu plesni parovi iz 19 sportskih plesnih klubova natjecali su se za naslove najboljih u sedam starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Varaždinci pokazali kako se pleše

U dvorani na Kajzerici u Zagrebu plesni parovi iz 19 sportskih plesnih klubova natjecali su se za naslove najboljih u sedam starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz Sportskog plesnog kluba “Varaždin” nastupilo je šest plesnih parova, a ostvareni rezultati bili su odlični: osvojena su četiri prva, četiri druga i tri treća mjesta.

U bodovnom dijelu natjecanja naslove pobjednika u standardnim plesovima tako su osvojili Teo Patačko i Stefani Hrman u kategoriji mlađa mladež i Matija Međeral i Zara Hrnčić u kategoriji mladež, drugo mjesto pripalo je Mislavu Putareku i Sari Vugrek u kategoriji mlađa mladež, dok su treći bili Robin Kereša i Anja Liber u kategoriji starija mladež.

U istom natjecanju, ali u latinsko-američkim plesovima prvi su ponovo bili Teo Patačko i Stefani Hrman i Matija Međeral i Zara Hrnčić, svaki u svojim kategorijama, dok je treća stepenica pobjedničkog postolja pripala Mislavu Putareku i Sari Vugrek, kategorija mlađa mladež, i Robinu Kereši i Anji Liber, kategorija starija mladež.

Osim u bodovnom dijelu natjecanja Sportski plesni klub “Varaždin” imao je i svoje predstavnike na međunarodnom dijelu turnira, gdje su isto tako ostvareni zavidni rezultati.

Jurica Kavran i Tihana Vusić bili su drugi u standardnim i latinsko-američkim plesovima u kategoriji starija mladež, dok su Vedran Sraga i Anja Topolovec također bili drugi u kombinaciji deset plesova u kategoriji odrasli.

Međunarodni plesni turnir organizirao je Sportski plesnI klub “Optimus” iz Zagreba i HrvatskI sportski savez.

Izvor:
Foto: Izvor: Sportski plesni klub “Varaždin”

Život i društvo

Iz Cestice otišao i treći dio pomoći za stradale u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Cestica

Nakon tragičan potresa koji je, potkraj prosinca 2020. godine, pogodio Sisačko-moslavačku županiju i Sisačku biskupiju te okolna područja, članovi Udruge mladih Hiperaktivni Cestica potaknuli su prikupljanje pomoći za stradale.

Prikupljanje pomoći organizirano je uz podršku Općine Cestica, u zgradi Kulturnog centra, a priključili su se i članovi ostalih cestičkih udruga i brojni građani s cijelog područja.

Prikupljanje pomoći započelo je u srijedu, 30. prosinca, a prvi puta prikupljena pomoć u dva kombi vozila otpremljena je zahvaljujući tvrtkama Fibis i Al-tim, na staru godinu, 31. prosinca. Druga pošiljka pomoći otpremljena je, 2. siječnja, kombi vozilima DVD-a Babinec i Lovrečan Dubrava, a tog dana vatrogasci su za potrebe stradalih u potresu otpremili i kamp kućicu koju je poklonio Ivan Butija iz Cestice.

Kako je u dvorani Kulturnog centra Cestica ostalo još prikupljene humanitarne pomoći za stradale u potresu članovi udruge Hiperaktivni Cestica istu su u nedjelju, 17. siječnja utovarili u vozilo tvrtke „Jambrek-transporti“, a potom je, u ponedjeljak otpremljena u Hrastovicu kod Petrinje.

Cijela akcija otpreme pomoći dogovorena je s mještanima Hrastovice, rekao je Nikola Milec, predsjednik Udruge Hiperaktivni Cestica, a ista je prema riječima tajnice Ane Kutnjak, isporučena na dvije lokacije, u dva sabirna centra, iz kojih će se dalje distribuirati u udaljenija i teško pristupačna naselja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Danas je Vincekovo, ali uobičajenih vinogradarskih proslava nema

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Danas je, 22. siječnja, blagdan svetog Vinka, jednog od najvećih zaštitnika vinara i vinograda.

Popularno „Vincekovo“ ove se godine zbog pandemije neće obilježiti tradicionalnim proslavama u vinogradima diljem Varaždinske i Međimurske županije.

U Međimurju PD “Bundek” organizira virtualni Vincekov pohod.

No, zasigurno će mnogi vinari obići svoje vinograde i u najužem krugu zaliti koji trs vinom, darivati ga domaćom kobasicom ili špekom, odrezati prve rozgve s reznika te ih ponijeti kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, na toplom, propupale i pokazale kakav bi mogao biti ovogodišnji urod grožđa.

Evo što im je poručio varaždinski notar Krunoslav Čolo:

Svim pripadnicima “Vinske pastve” od srca, jetre i bubrega čestitam blagdan Sv. Vinka. Sa tugom u srcu, bolom u duši i suhoga grla mirim se sa činjenicom da primjereni obred i pričest u hramovima tradicijske kulture neće biti mogući zbug “MJERA”. Preporuka je da se obredi obave u goričnim kapelicama! Vu ime Bakusa boga vina, njegovog sina Martina i duha od terega mošt kuha. Almeljulja!!!

Nastavite čitati