Od 20. do 21. (subota/nedjelja) lipnja od 20 do 2 sata na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol i droga“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 78 vozača kojom prilikom je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 12 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 14 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 26 godina, a iznosi 1.72 g/kg. Isti je zatečen dana 21. lipnja 2020. godine u 00.30 sati u Presečnu. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Također, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodit će u srijedu, 24. lipnja, od 12 do 18 sati pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja prekoračenja brzine s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća u kojima se kao uzrok pojavljuje nepropisna ili neprimjerena brzina.

Komentari

Komentara