Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski prvašići dobili prsluke pa s osmjesima sjeli u školske klupe

Objavljeno:

- dana

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je u ponedjeljak povodom početka nove školske godine posjetio varaždinsku I. osnovnu školu, gdje je prvašićima podijelio reflektirajuće prsluke za sigurnost u prometu i poželio im uspješan početak nastave.

– Djeci ne možete zabraniti veselje, radost i iščekivanje. Oni su radosni, neki pomalo i tužni i zabrinuti jer se moraju rastati od roditelja, neki posebno pričljivi. Vjerujem da neće osjetiti utjecaj ove korona krize te da su na snazi ove posebne mjere jer ćemo se svi zajedno truditi, s ravnateljima i učiteljima, da im to olakšamo. – rekao je gradonačelnik.

Potvrdio je kako u varaždinskim osnovnim školama sve ide svojim tijekom, osim u II. i V. osnovnoj školi gdje još uvijek traju radovi koji su započeli za vrijeme školskih praznika.

– Kako će se učionice oslobađati od radova, tako će se djeci omogućiti pristup. No, u svim ostalim školama imamo dobre prostorne uvjete i možemo odmah prionuti organizaciji prema svim preporukama epidemiologa – dodao je Čehok.

Istaknuo je kako su epidemiološke mjere i preporuke dosta stroge, ali da je Grad uspio sve uskladiti.

– Grad Varaždin osigurao je produženi boravak već od ovog tjedna za 1. i 2. razrede tako da najmlađi školarci neće biti zakinuti ni u toj mogućnosti. Svima kojima je to potrebno osigurali smo javni prijevoz, a za sve učenike osigurali smo radne bilježnice i potrebne materijale za obvezne predmete, kao i zaštitne zdravstvene maske učenicima i djelatnicima osnovnih škola. Svoj djeci mogu zaželjeti da se ugodno i sretno osjećaju u školi, da puno toga nauče, da budu dobri jedni prema drugima i čuvaju jedni druge. Pozivam i vozače da dodatno pripaze u prometu, da uspore čim vide reflektirajuće prsluke jer djeca nekad budu nestašna i zaborave na promet – rekao je gradonačelnik.

 

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će u ponedjeljak, na Međunarodni dan žena, darivati uzorne vozačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 8. ožujka, od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu, koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima.

Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice, koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati