Vrijednu pobjedu ostvarili su rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 10. kolu Premijer lige. Varaždinci su slavili u gostima kod Bjelovara s uvjerljivih 34:23.

Od prve minute momčad Varaždina se nametnula igrom i pristupom tako da domaćini niti u jednom trenutku nisu bili u rezultatskoj prednosti. Prvo značajnije vodstvo Varaždinci ostvaruju u 13. minuti kada pogotkom Jurice Vidačeka odlaze na pet golova razlike (9:4). Prednost se nastavljala povećavati pa se na odmor odlazi vodstvom Varaždina 19:12.

U istom ritmu rukometaši Varaždina nastavljaju i u drugom poluvremenu. U 35. minuti Tomislav Špruk s dva uzastopna gola prvi put odvodi Varaždince na deset golova prednosti (23:13), a najveće vodstvo zabilježeno je u 49. minuti pri rezultati 30:17.

Najučinkovitiji igrač bio je Vidaček sa sedam golova, dok su po pet postigli Špruk i Petar Vojnović. Raspoloženi su bili i vratari. Domagoj Črnila zaustavio je osam lopti, Filip Baranašić pet, a Sandro Meštrić dva udarca na svoj gol.

Ovom pobjedom Varaždin se probio na visoko 4. mjesto prvenstvene tablice s 10 bodova. U sljedećem kolu Varaždinci kod kuće dočekuju vinkovačku Spačvu.

Komentari

Komentara