Povežite se s nama

Ostali sportovi

Varaždinski sportaši uspješno predstavili varaždinski sport

Objavljeno:

- dana

22. LJETNE OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH

Varaždinski sportaši oštećena sluha bili su značajni dio hrvatske ekspedicije na 22. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih u Sofiji.

Medalje
Članovi rukometne reprezentacije Ivan Pajić i Jakov Kolarić vratili su se iz Bugarske sa zlatnim medljama za osvojeno prvo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Streljačka reprezentacija sastavljena je od Varaždinaca. Tako je Milan Lugarić osvojio 9. mjesto u kategoriji 50m pištolj slobodnog izbora, a 11. mjesto u kategoriji 10m zračni pištolj. Mario Šimegi osvojio je 10. mjesto u kategoriji 25m brzo gađanje, dok je Vida Novak osvojila 9. mjesto u gađanju zračnom puškom na 10m. Trener streljačkoj reprezentaciji bio je također Varaždinac Josip Plečko, dok je Varaždina Nevenka Kolarić bila tehnička direktorica streljačke reprezentacije. U konkurenciji plivača Varaždince je predstavljala mlada Klemntina Svetec koja je osvojila 34. mjesto na 50 m leđno, 37. mjesto na 50 m slobodno, te 36. mjesto na 100 m slobodno. Njezina trenerica je Smirna Turkalj, koja uspješno radi u Varaždinski Toplicama sa brojnim mladim plivačima.
Ukupno je nastupilo 60 sportaša i službenih osoba iz Hrvatske, a osim zlatne medalje u rukometu Lana Skeledžija osvojila je srebrnu medalju u streljaštvu, u kategroiji 10m zračni pištolj. To je prva hrvatska medalja u streljaštvu, a po prvi puta su nastupili i plivači na OI.
Hrvatski sportaši članovi Hrvatskog sportkog saveza gluhih natjecali su se još u atletici i stolnom tenisu.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje