Povežite se s nama

Sport

Varaždinski stolni tenis ima ekipu za velike rezultate

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr izborio je nastup u Superligi, najvišem rangu natjecanja u zemlji. Osim toga branit će boje Hrvatske i u Srednjeeuropskoj ligi. Ovaj veliki sportski pothvat vodi Ronald Ređep osnivač STK Starr i voditelj mnogih stolnoteniskih projekata.

 

Superliga

– Želja mi je da izborimo miran ostanak u ligi koja će ove godine biti još jača nego prošle godine. Mi smo novi kao klub ali naše pojačanje Tomislav Japec i ja smo već osvojili više puta prvenstvo Hrvatske i mislim da bi mogli dogurati do play offa. Pozivam zato sve naše drage Varaždince i sve ljubitelje vrhunskog stolnog tenisa da dođu na utakmice STK Starr-a kako bi vidjeli vrhunski stolni tenis i najbolje hrvatske ekipe. Ja ću nakon više od 25 godina ponovo zaigrati službeni meč za varaždinski klub.
Osim Tomislava Japeca i vas tko će još igrati za STK Starr?
– Treći igrač je engleski juniorski i senorski reprezentativac Sam Mabey, kojemu je tek 17 godina. On je pristupio našem projektu i odabrao naš klub isključivo zbog želje da igrački napreduje, odnosno zbog kvalitete ekipe za koju ce nastupati. Ostali igraci koji ce nastupati za ekipu su Nikola Horvat, 19 godina te jedan od najperspektivnijih mladih igrača Hrvatske i ovog dijela Europe Leon Šantek, 12 godina. Također član ekipe je i još jedan od najvećih talenata Hrvatske i sire Stjepan Škoda, 13 godina.
Osim Superlige najavili ste i Srednjeeuropsku ligu.
– Klub također može igrati i Srednjeeuropsku ligu. Tomislav je dva puta osvojio i ja jedmputa i sigurno bi to bilo dobro za mlade igrače da se na takvim susretima razvijaju i napreduju. Uz to naši nastupi su i sjajna promocija grada. Također možemo nastupati u Kupu Nancy Evans. Tomislav i ja smo u sezoni 2013/2014. dogurali čak do četvrtfinala. Pregovaramo sa sponzorima i donatorima a zahvalni smo podršci Varaždinske županije i gradu Varaždinu koji nam pomažu koliko mogu.

Ekipa

Jedan od prvih zadataka uoči sljedeće, premijerne sezone bio je igračka pojačanja. Tako je u klub pristupio i Tomislav Japec, prošlogodišnji član STK Dr. Časl, ekipni pobjednici Superlige i Srednjeeuropske lige. Osim toga Japec je bio višestruki pobjednik Hrvatske u mlađim uzrasnim kategorijama a osvajao je i više medalja na europskim prvenstvima, kao član juniorske i seniorske reprezentacije.
U kojim ste sve klubovima nastupali?
Što se tiče klupske karijere bio sam sa raznim klubovima u Hrvatskoj sedam puta prvak države. Sa tadasnjim Vecernjim listom 2004. godine, kada sam igrao sa Primorcem ušli smo i u polufinale Lige prvaka. Nakon toga sam prešao u francuski klub Gvhtt Hennebont gdje mi je bio trener Milan Štencel jedan od najvećvih hrvatskih trenera a igrao je Kalinikos Kreanga, jedan od najvećih igrača iz Europe ikada. Tada smo osvojili naslov prvaka Francuske. Nakon toga 2005/2006. bio sam u Mariboru s kojim smo takoder bili osvajači duple krune. Slijedi sezona u Njemačkoj za poznati FC Bayern Munchen, samo u stolnoteniskom dijelu s čim se posebno ponosim. A, posljednje tri godine nastupao sam za STK Dr. Časl, u ekipi sam bio dvije sezone sa Ronaldom, i osvojili smo dva prvenstva i dva naslova europske super lige sto smatram velikim uspjehom za klub pa tako i za mene.
Što vas je privuklo u Varaždin, u STK Starr?
Vrlo jednostavan odgovor. Prije dva mjeseca Ronald mi je predložio suradnju za koju sam smatrao idealnu, kako za mene tako i za klub. U STK Dr. Časl sam ispunio sve što me sportski zadovoljilo te vise s te strane nisam imao motivacije za ostanak. Sa STK Starr je situacija totalno drugačija jer smo u pregovorima došli smo do zaključka da ove godine rezultat nije primarna stvar u klubu nego popularizacija stolnog tenisa u Varaždinu i Varaždinskoj županiji te cijeloj Hrvatskoj. Smatramo da je stolni tenis u Hrvatskoj gurnut sa strane i u jako teškoj situaciji te ćemo pokušati u Varaždinu sve to podignuti na jednu višu razinu, u smislu rada s mladima u Regionalnom kampu i slicno. Kako sto Ronald i ja dobri prijatelji nije trebalo dugo da me nagovori, mi smo si zacrtali da bi nas ostanak u ligi zadovoljio ali vidjet ćemo jer sa ekipom koju ćemo imat sve je moguće pa čak i sami vrh na prvenstevnoj ljestvici. Svjesni smo toga ali ponavljam nema pritiska, pa šta bude bude.

Izvor:
Foto:

Sport

Matija Garić, napadač Zelengaja: Suigrači me zezaju da više ne znam zabiti običan pogodak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi nogometaši bi bili presretni kada bi barem jednom u cijeloj karijeri zabili prekrasan pogodak koji će se pokazivati po medijima diljem države i koji će biti proglašen za najljepši pogodak tjedna. Ali Matija Garić, ne samo da je zabio jedan takav pogodak, nego je u istoj sezoni već drugi put zadivio regiju.

>>VIDEO Kakva majstorija Matije Garića u dresu Zelengaja

Prekrasne škarice veznjaka Zelengaja proglašene su za najljepši amaterski pogodak prošlog kola u sklopu natjecanja Niželigaški gol tjedna kojeg organizira sportska platforma Sofascore. Pogodak pogledajte ovdje – link

Zanimljivo, ovo je drugi put ove sezone da 21-godišnji Garić pobjeđuje u tjednom glasovanju, njegov pogodak najljepši je bio i u trećem kolu.

– Suigrači me zezaju da više ne znam zabiti običan pogodak, nego samo eurogolove. Čak sam malo vježbao škarice na treningu uoči utakmice i kada sam vidio kako mi lopta dolazi, odlučio sam se na takav potez pa što bude! Na kraju je bio sjajan osjećaj. Iako mi je pogodak iz trećeg kola malo draži, ovaj za mene ima emotivnu težinu i posvećujem ga Lovri Juriniću i njegovoj obitelji – rekao nam je ovaj student FOI-ja u Varaždinu. 

Zelengaj iz Donjeg Kućana, nadomak Varaždina trenutačno je peta momčad Prve Županijske nogometne lige Varaždin, a Garić je najbolji strijelac svoje momčadi. Škarice su bile 12. pogodak kojeg je zabio ove sezone i sada će u završnom finalnom natjecanju na kraju sezone imati dvostruko više šanse osvojiti vrijedno sponzorstvo svom klubu.

– To nije sve, očekujte još mojih pogodaka! – poručio je Garić za kraj.

Nastavite čitati

Sport

Odlični nastupi Fight Cluba Kovačić na Europskom kupu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nagykanizsa je bila domaćin otvorenom Europskom kupu u kickboxingu koji se održao u subotu i nedjelju,13. i 14.  travnja.

Fight Club Kovačić nastupio je s četvero boraca. Kadeti Marija i Aleksandar Farkaš nastupili su u kick lightu te osvojili srebrene medalje. Nikola Makovac nastupio je u K-1 light te uvjerljivo slavio u obje borbe. U finalu je prekidom pobijedio prvaka Ukrajine.

Elvis Farkaš nastupio je u veteranskoj konkurenciji +45 god. gdje je u disciplini orijentalni boks osvojio zlato, a u K1 i kick lightu  srebro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje