Povežite se s nama

Sport

Varaždinski streličari uspješni u Ljubeščici

Objavljeno:

- dana

STRELIČARSTVO

Streličari Streličarskog kluba „Cekin“ sudjelovali su 24. siječnja na turniru WA 2×18 u Ljubeščici u organizaciji novomarofskog Streličarskog kluba „Grebengradski streličari“. 

Ugodan ambijent sportske dvorane u Ljubeščici pozitivno je djelovao kako na 9 debitanata tako i na prekaljene sreličare SK „Cekin“ pa se od 25 pijavljenih njih 16 kući vratilo s odličjima oko vrata. Bio je ovo uspješan nastup kako po broju na turnir izašlih natjecatelja tako i dokaz kvalitete netom završene streličarske škole u organizaciji SK „Cekin“ koja je iznjedrila novih desetak streličara kojima je turnir u Ljubeščici bio vatreno krštenje s kojim su se odlično nosili. Evo i rezultata:

OLIMPIJSKI LUK

 

Dječaci do 14 god:

Matko Dupor, 2. mjesto

Fran Gašparić, 4. mjesto

 

Kadeti:

Matija Hanžek, 1. mjesto

Antonio Ritec, 2. mjesto

Jan Međimurec, 3. mjesto

 

Seniori:

Stjepan Gašparić, 11. mjesto

Stanko Težak, 12. mjesto

Goran Gojković, 18. mjesto

 

Seniorke:

Sanja Podobnik, 3.mjesto

 

Veterani:

Damir Kolarek, 2. mjesto

Vjekoslav Rutić, 6. mjesto

 

Veteranke:

Božena Šimek Šuplika, 1. mjesto

Erika Kanešić Dupor, 2. mjesto

 

STANDARDNI LUK:

 

Djevojčice do 12 godina:

Mia Međimurec, 1. mjesto

 

Djevojčice do 14 godina:

Tea Crnčić, 1. mjesto

 

Seniori:

Nenad Čalušić, 2. mjesto

Igor Tkalec, 4. mjesto

Tin Makitan, 5. mjesto

Fabio Leone, 6. mjesto

Alen Kuzminski, 7. mjesto

 

Seniorke:

Ivona Tkalec, 1. mjesto

 

Veteranke:

Štefica Šagi, 1. mjesto

Snježana Dinkić, 2. mjesto

 

TRADICIONALNI DUGI LUK

 

Veterani

Radivoj Miladinović, 1. mjesto

Domagoj Dupor, 2. mjesto

Izvor:
Foto:

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje