FOTOIvan Agnezović

Danas je nastavljena 19. sjednica Gradskog vijeća grada Varaždina, koja je prekinuta 17. svibnja jer nije bilo kvoruma.

Na početku je Grad Varaždin, na čelu s gradonačelnikom Čehokom, maknuo s dnevnog reda točku o prijedlogu nagodbe između Grada Varaždina i T&H Investa, u sporovima proizašlim iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni zemljišta iz svibnja 2009. godine.

>> Čehok osniva povjerenstvo: bale i zamjena zemljišta rješavat će se u paketu

Pred varaždinskim vijećnicima našla su se izvješća o radu institucija grada Varaždina – od HNK u Varaždinu, Gradske knjižnice, Gradskih bazena, Gradskog muzeja do Centra kompetencije za obnovljive izvore energije.

Povela se burna raspravao o tome kako ove ustanove troše novac te koliko zaposlenih ima, i trebaju li se Varaždinska županija i slične institucije više uključiti u njihovo financiranje. Također, Jasna Jakovljević, ispred HNK, i Ivan Mesek, ispred Gradskog muzeja Varaždin, iznijeli su probleme s kojima se bore u radu, ali i planove kako planiraju modernizirati programe i povećati posjećenost.

Za dobre poslovne rezultate pohvaljeni su Gradski bazeni.

U raspravu se uključio i vijećnik Lige za Varaždin Davor Patafta koji je izrazio zabrinutost jer su povijesne građevine poput Staroga grada osigurane samo policom osiguranja od 30.000 kuna, koja teško da će pokriti troškove ako dođe do npr., strašnog požara, kakav je već u povijesti zadesio Varaždin.

Gradski vijećnici dali su potporu da Gradski bazeni preuzmu upravljanje Gradskim kupalištem na Dravi, na period od 15 godina.

Uglavnom oporbeni vijećnici istaknuli su brojne probleme kod odvoza otpada i njegovim gospodarenjem na 11. točki, Godišnje izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Grada Varaždina za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

SDP-ovci su upozorili da građani još ne znaju što točno plaćaju na svojim računima, niti koliki Čistoća treba naplatiti građanima PDV.

– Idemo pojednostaviti problem i rješenje odvoza otpada iz kućanstava za naše sugrađane. Licemjereno je da vijećnici prozivaju, a nitko ne nudi nikakvo rješenje – istaknuo je Davor Patafta.

Točka je na kraju ipak prošla većinom glasova.

Od točaka koje valja izdvojiti da se Varaždin pobratimio s Dubrovnikom i Novskom.

Također, jednoglasno je za intendanticu HNK u Varaždinu potvrđena Jasna Jakovljević.

Komentari

Komentara