Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski zborovi krajem mjeseca nastupaju na prestižnom koncertu Zlatni zborovi

Objavljeno:

- dana

Gala koncert Zlatni zborovi održat će se u nedjelju, 27. siječnja u 19 sati u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, a natjecat će se zborovi koji su na 14. natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2018. osvojili zlatno priznanje.

Među četiri najbolja amaterska zbora Hrvatske su Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva i Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Varaždin.

Osim varaždinskih, nastupit će i Akademski zbor Bazilike srca Isusova u Zagrebu Palma i Komorni dječji zbor Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, koji je na spomenutom natjecanju ostvario pobjedu.

Natjecanje zborova održava se proteklih dvadesetak godina u Zagrebu s ciljem promicanja kvalitetnog a cappella pjevanja, a Gala koncert pobjednika Zlatni zborovi privlači posebnu pozornost publike.

Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, a sljedeće izdanje održat će se 11. svibnja 2019. godine. 

Ulaznice za koncert u prodaji su na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i na web stranici www.ulaznice.hr.

Cijena ulaznice je 30 kuna.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje