Povežite se s nama

Kultura

Varaždinsko kazališno ljeto započinje 25. lipnja i traje do 27. kolovoza

Objavljeno:

- dana

Kerekeš teatar

Drugo izdanje Varaždinskih kazališnih večeri u organizaciji Kerekesh teatra započeti će 25. lipnja i trajati do 27. kolovoza. Predstave će se igrati svake subote u caffe baru “Carica Sisi”, u atriju Županijske palače, s početkom u 21 sat.

U goste  dolazi virovitičko kazalište s “Cabaretom veselih muškaraca” i “Blues cabare”, predstava Arijane Čulina i Stojana Matavulja

Program

Kako su u razgovoru s novinarima najavili Jan i Ljubomir Kerekeš, osim predstava Kerekeš teatra na programu će biti i dvije gostujuće izvedbe.

– Kerekeš teatar će igrati svoje atraktivnije naslove i one koje dulje vrijeme nismo izvodili. U goste nam dolazi virovitičko kazalište s “Cabaretom veselih muškaraca” i “Blues cabare”, predstava Arijane Čulina i Stojana Matavulja, najavio je izvršni producent Kerekeš teatra, Ljubomir Kerekeš. Pritom je rekao kako događanje još nije financijski spremno omogućiti više gostujućih predstava. Također je zahvalio Gradu Varaždinu koji se uključio u događanje jer su, kako je rekao, prepoznali priču.

Ovo će se događanje i ubuduće koristiti za proslavu obljetnica, igranje premijera. Tako će se premijere novih predstava, umjesto na Tjednu smijeha kao do sad, ubuduće igrati na Varaždinskom kazališnom ljetu.

Na to je odgovorio varaždinski dogradonačelnik, Vjeran Radelić. – Grad podržava Kerekeš teatar, rekao je Radelić. Varaždinsko kazališno ljeto završiti će jubilarnom, 200. izvedbom predstave “Povratak ratnika”.

Ovo će se događanje i ubuduće koristiti za proslavu obljetnica, igranje premijera. Tako će se premijere novih predstava, umjesto na Tjednu smijeha kao do sad, ubuduće igrati na Varaždinskom kazališnom ljetu.

Ulaznice za predstave– njih 200-tinjak po izvedbi – prodaju se isključivo u caffe baru “Carica Sisi”.

Sve će biti vrlo ležerno, publika će sjediti za svojim stolovima – tipično cabaretski.

U razgovoru s novinarima, Kerekeši su najavili i 2. ljeto na Šoderici, tijekom kojeg će se igarti pet predstava.

Kerekeš teatar posebno je pozvao publiku da 20. lipnja dođu na predstavu “Oćeš nećeš doktor”, u organizaciji HNK Varaždin i Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, čiji je kompletan prihod namijenjen liječenje male Antonije – Tonke.

 

Izvor:
Foto:

Kultura

KUD „Toplice” započeo s prvim ciklusom radionica “Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje” u ponedjeljak je, 17. siječnja, u Varaždinskim Toplicama započeo prvi ciklus radionica “Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”.

Glavna tema radionica je tradicijska kuća – Fantekova hiža iz Varaždinskih Toplica. Polaznici će se upoznati s poviješću njezine izgradnje i njezinim smještajem, a kroz radionice će upoznati i kulturnu baštinu vlastitog zavičaja te načine spajanja tradicijske kulture i moderne arhitekture.

Radionice će se održavati do 21. siječnja ove godine, a polaznici će sudjelovati i u likovnim radionicama i online izložbi etnografske baštine Varaždinskih Toplica.

Ukupna vrijednost projekta kojeg provode Kulturno umjetničko društvo „Toplice” iz Varaždinskih Toplica, Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice je 468.249,71 kuna, od čega je 85 % sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja moguće je pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.

Nastavite čitati

Kultura

Zbog loše epidemiološke situacije odgođene sve predstave u varaždinskom HNK-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz HNK u Varaždinu obavještavaju javnost da su odgođene sve predstave u ovoj ustanovi zbog vrlo loše epidemiološke situacije.

Predstave se odgađaju do 26. siječnja.

– Poštovana publiko, od danas do 26. 1. odgađamo predstave zbog naglo pogoršane epidemiološke situacije u Kazalištu. Tako da su opera „Bastien&Bastienne“ i predstava „Skriveno“ odgođene. Molimo vas za razumijevanje, a o novim terminima ćemo vas obavijestiti – poručili su iz varaždinskog HNK-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje