Povežite se s nama

Crna kronika

Lopovi ne biraju: krali cigarete, rakiju, suhomesnate proizvode, novce…

Objavljeno:

- dana

Haraju

Protekli se tjedan u Varaždinskoj županiji dogodilo čak pet provala, javljaju iz varaždinske policije. Između ostalog, ukradeni su novci, cigarete, torbica s kozmetikom, nakit, zračna puška, nekoliko desetaka litara rakije i suhomesnati proizvodi.

Nepoznati je počinitelj tijekom noći 9. na 10. veljače provalio u trgovinu u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Sesvetama te ukrao novac i cigarete. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom, a varaždinska policija radi na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga provala dogodila se na parkiralištu u ulici Kralja Petra Krešimira IV. u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 37-godišnjaka te ukrao torbicu s kozmetikom i nakitom u vlasništvu 38- godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz ledenice ukrao meso, rakiju i zračnu pušku

Tijekom noći 10. na 11. veljače u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom nepoznati je počinitelj provalio u garažu u vlasništvu 56- godišnjaka. Iz ledenice je ukrao desetak kilograma smrznutog mesa, preko deset kilograma suhih kobasica, nekoliko desetaka litara rakije i zračnu pušku, a visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Varaždinski policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeća provala dogodila se od 4. do 11. veljače u Tonimirskoj ulici u Varaždinskim Toplicama. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51- godišnjaka, a popis otuđenih stvari i visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, u subotu 11. veljače u večernjim satima u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu nepoznati je počinitelj iz osobnog vozila u vlasništvu 31-godišnjaka otuđio laptop s torbom i USB stick u vlasništvu 27-godišnjakinje. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, a policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Izvor: ILUSTRACIJA/townsvillebulletin.com
Foto:

Crna kronika

Općina Sračinec objavila video na kojem su lopovi ukrali adventske svijeće i nudi nagradu za informacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S adventskog vijenca u centru Sračinca u subotu, 3. prosinca, nestala je svijeća.

Ekipa se dovezla autom i lagano u prtljažnik ubacila svijeću.

– Molimo sve koji imaju saznanja o kome se radi da to jave u Općinu Sračinec na telefon 042712110 ili na mail [email protected] U slučaju da informacija rezultira pronalaskom počinitelja, Općina Sračinec će za informaciju isplatiti primjerenu nagradu – stoji na Facebook stranici Općine.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pacijent preminuo tijekom rutinskog zahvata u Varaždinu, liječnik (52) će u zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

operacija obdukcija doktor

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 52-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

On je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova. Propustio je primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke uslijed čega je pacijent preminuo.

Općinski sud u Varaždinu osudio je optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. 

– Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna – ističe Državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje