Povežite se s nama

Crna kronika

Lopovi ne biraju: krali cigarete, rakiju, suhomesnate proizvode, novce…

Objavljeno:

- dana

Haraju

Protekli se tjedan u Varaždinskoj županiji dogodilo čak pet provala, javljaju iz varaždinske policije. Između ostalog, ukradeni su novci, cigarete, torbica s kozmetikom, nakit, zračna puška, nekoliko desetaka litara rakije i suhomesnati proizvodi.

Nepoznati je počinitelj tijekom noći 9. na 10. veljače provalio u trgovinu u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Sesvetama te ukrao novac i cigarete. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom, a varaždinska policija radi na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga provala dogodila se na parkiralištu u ulici Kralja Petra Krešimira IV. u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 37-godišnjaka te ukrao torbicu s kozmetikom i nakitom u vlasništvu 38- godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz ledenice ukrao meso, rakiju i zračnu pušku

Tijekom noći 10. na 11. veljače u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom nepoznati je počinitelj provalio u garažu u vlasništvu 56- godišnjaka. Iz ledenice je ukrao desetak kilograma smrznutog mesa, preko deset kilograma suhih kobasica, nekoliko desetaka litara rakije i zračnu pušku, a visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Varaždinski policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeća provala dogodila se od 4. do 11. veljače u Tonimirskoj ulici u Varaždinskim Toplicama. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51- godišnjaka, a popis otuđenih stvari i visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, u subotu 11. veljače u večernjim satima u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu nepoznati je počinitelj iz osobnog vozila u vlasništvu 31-godišnjaka otuđio laptop s torbom i USB stick u vlasništvu 27-godišnjakinje. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, a policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Izvor: ILUSTRACIJA/townsvillebulletin.com
Foto:

Crna kronika

Sud ga oslobodio optužbe za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 65-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine protivno zakonu obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom te nezakonito iskopao više od 4.000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

Općinski sud u Varaždinu oslobodio je optuženika optužbe iako je utvrdio da je on iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove.

– Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju on uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečki direktor (62) na poslu spolno uznemiravao 27-godišnju zaposlenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 62-godišnjaka zbog počinjenog produljenog kaznenog djela spolnog uznemiravanja.

Njega se tereti da je od kolovoza 2019. do travnja 2022. godine kao direktor trgovačkog društva s područja Ivanca, svakodnevno spolno uznemiravao svoju 27-godišnju zaposlenicu.

– Time je povrijedilo njezino dostojanstvo te stvorio uvredljivo i ponižavajuće okruženje na radnom mjestu – stoji u priopćenje Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje