Povežite se s nama

Crna kronika

Lopovi ne biraju: krali cigarete, rakiju, suhomesnate proizvode, novce…

Objavljeno:

- dana

Haraju

Protekli se tjedan u Varaždinskoj županiji dogodilo čak pet provala, javljaju iz varaždinske policije. Između ostalog, ukradeni su novci, cigarete, torbica s kozmetikom, nakit, zračna puška, nekoliko desetaka litara rakije i suhomesnati proizvodi.

Nepoznati je počinitelj tijekom noći 9. na 10. veljače provalio u trgovinu u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Sesvetama te ukrao novac i cigarete. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom, a varaždinska policija radi na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga provala dogodila se na parkiralištu u ulici Kralja Petra Krešimira IV. u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 37-godišnjaka te ukrao torbicu s kozmetikom i nakitom u vlasništvu 38- godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz ledenice ukrao meso, rakiju i zračnu pušku

Tijekom noći 10. na 11. veljače u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom nepoznati je počinitelj provalio u garažu u vlasništvu 56- godišnjaka. Iz ledenice je ukrao desetak kilograma smrznutog mesa, preko deset kilograma suhih kobasica, nekoliko desetaka litara rakije i zračnu pušku, a visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Varaždinski policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeća provala dogodila se od 4. do 11. veljače u Tonimirskoj ulici u Varaždinskim Toplicama. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51- godišnjaka, a popis otuđenih stvari i visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, u subotu 11. veljače u večernjim satima u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu nepoznati je počinitelj iz osobnog vozila u vlasništvu 31-godišnjaka otuđio laptop s torbom i USB stick u vlasništvu 27-godišnjakinje. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, a policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Izvor: ILUSTRACIJA/townsvillebulletin.com
Foto:

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati