Povežite se s nama

Foto i video

Vaše fotografije

Objavljeno:

- dana

Svoje fotografije šaljite nam na [email protected].

Pravila za slanje fotografija 

Svatko smije poslati do dvije fotografije tjedno. Fotografije moraju biti snimljene digitalnim fotoaparatom, kompaktnim ili DSLR-om i horizontalne orijentacije. U natječaj ne ulaze fotografije koje su mutne, pretamne ili na bilo koji drugi način loše kvalitete. Veličina fotografija mora biti od 1600 piksela do 3000 piksela po dužoj strani i veličina datoteke ne smije prelaziti 2 MB. Sve pristigle fotografije koje ne zadovoljavaju navedene uvjete nećemo objaviti.

Izvor:
Foto: Lidija Flis

Foto i video

FOTO U Petrijancu zapaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotnje predvečerje, na Trgu ispred Crkve Sv. Petra i Pavla zapaljena je druga adventska svijeća. Župnik Ivan Sakač predvodio je molitvu a tamburaši KUD-a Petrijanec svirali su prigodne pjesme.

Svjetlost adventskih svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista, a druga svijeća još se naziva i pomirilica ili betlehemska te označava mir.

Iako i ove godine zbog globalne pandemije izostaju mnogobrojna adventska događanja koja se tradicionalno organiziraju tijekom prosinca, ovo blagdansko vrijeme u Općini Petrijanec građani mogu provesti uz prigodnu molitvu i paljenje svijeće svake subote u 18 sati. Tako pozivamo sve građane da nam se pridruže i iduće subote, 11. prosinca, u 18 sati kada će pjevati Zbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec.

Zahvaljujemo Kulturno-umjetničkom društvu Općine Petrijanec na suradnji i tamburašima KUD-a na prigodnim pjesmama koje su nam svirali kod paljenje druge svijeće kao i svima koji su se pridružili u pjevanju, navode iz Općine.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Advent u Ivancu: otvoreno je klizalište, okupljene u subotu zabavljao Ante Gelo Band

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

advent ivanec

Ovoga je vikenda otvoren i Advent u Ivancu – u petak, 3. prosinca, je s radom započelo klizalište u gradskom parku, a upaljena je i blagdanska rasvjeta.

Program se u Planinarskom gradu nastavio u subotu, 4. prosinca, kada je od 19.30 održan koncert Ante Gelo Banda, u paviljonu u tamošnjem gradskom parku.

Koncert su organizirali Grad Ivanec i Klub mladih Ivanec, a svi željni glazbe, dobrog raspoloženja i druženja bili su pozvani na zabavnu glazbenu večer uz zvijezde The Voicea i A strane Alena Đurasa, Ive Ajduković, Ante Gela i Gorana Kovačića.

Dodajmo da su brojni sadržaji svim posjetiteljima, velikima i malima, na raspolaganju sve do 9. siječnja iduće godine.

Osim klizališta na površini od 300 četvornih metara, male i velike posjetitelje očekuje i penjačka stijena, šarena ponuda adventskih kućica te brojni zabavni, humoristični i glazbeni programi i razna nesvakidašnja iznenađenja koje za sve generacije priređuju udruge grada Ivanca i Dječji vrtić Ivančice.

Dio subotnjeg ugođaja pogledajte na fotografijama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje