Povežite se s nama

Život i društvo

Vatra u Varaždinu, October Light i Noćna smjena u Čakovcu, a sve posvud vatromet i kuhano vino

Objavljeno:

- dana

NAJLUĐI DOČECI NA SJEVERU

Nakon što ih je prošle godine zabavljala Opća opasnost, Varaždince ove godine na dočeku Nove godine očekuje dobra zabava uz popularnu grupu Vatra.

Prigodna zabava počinje na Kapucinskom trgu navečer, 31. prosinca u 22 sata, a u ponoć slijedi veliki vatromet nakon čega slijedi tradicionalna, 39. Novogodišnja utrka koju organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina koja ove godine umjesto s Korza, kreće s Kapucinskog trga.

Veselo će biti i u središtu najsjevernije Hrvatske županije – u Čakovcu. Program počinje u 22 sati na Trgu republike nastupom domaćih grupa October Light i Noćna smjena. Uz odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine, uz valcer, vatromet i čestitku gradonačelnika Stjepana Kovača Čakovčani će zakoračiti u novu, 2017. godinu, a čeka ih i raznovrsna gastronomska ponuda.

Uz tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, posljednje minute ove godine odbrojavat će gradonačelnik Stjepan Kovač te će uz valcer nazdraviti nezaboravnom početku 2017. godine.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

U Varaždinskoj županiji 19 vatrogasnih intervencija zbog požara otvorenih prostora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U protekla dva tjedna u Varaždinskoj županiji na požarima otvorenih prostora vatrogasci su intervenirali 19 puta.

Od toga je JVP Varaždin intervenirao 7 puta, a dobrovoljna vatrogasna društva 12 puta, objavili su varaždinski profesionalni vatrogasci.

S dolaskom ljepšeg vremena, a samim tim i radova na otvorenom i spaljivanja korova, bilježimo porast broja požara, javila je i PU varaždinska.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, upozoravaju građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote.
U slučaju provođenja spaljivanja policija apelira i poziva sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima.

Skreću pozornost građanima da su prilikom paljenja dužni poduzeti potrebne mjere opreza:

  • Spaljivanja obavljati samo danju i za mirna vremena,
  • Prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu,
  • Oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal,
  • Osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje,
  • Ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce i druge žurne službe.
Ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, isto je podložno visokim novčanim kaznama, pa i kaznenoj odgovornosti.

Apeliraju na sve građane da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da vatru ne ostavljaju bez nadzora jer i mala nepažnja može imati velike posljedice.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mještani Općine Trnovec Bartolovečki krv mogu donirati na Dan žena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizira akciju darivanja krvi za mještane Općine Trnovec Bartolovečki.

Akcija će se provesti u ponedjeljak, 8. ožujka, u vremenu od 11 do 15 sati u prostorijama DVD-a Trnovec Bartolovečki, Široke ledine bb.

GDCK Varaždin ovim putem poziva sve koji žele učiniti dobro djelo, a ujedno i nekome spasiti život da se odazovu na ovu humanu akciju.

Akcije se provode uz poštivanje svih uputa Zavoda za javno zdravstvo s ciljem sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!