Povežite se s nama

Život i društvo

Vatreno navijanje na varaždinskom Korzu uz gratis kuhana vina i čajeve

Objavljeno:

- dana

Adventska događanja ove godine uključuju i nezaobilazno praćenje nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon što su uspješno svladane prepreke u skupini, ponedjeljak je rezerviran za susret osmine finala u kojem Vatreni od 16 sati očekuju reprezentaciju Japana. Gledanje i ove utakmice bit će organizirano na velikom video zidu na varaždinskom Korzu.

– Bit će vruće usprkos vanjskim temperaturama, a da bi atmosfera uistinu bila prava navijačka i da nas grla ne bi izdala, osigurat ćemo „rundu toplih napitaka“ na adventskim kućicama na Korzu. Na ukupno sedam adventskih kućica ugostitelji će navijačima podijeliti ograničen broj toplih napitaka, kuhanih vina ili čajeva, da nas ugriju i napune energijom. Pozivamo stoga sve navijače da u ponedjeljak od 16 sati na Korzu zajedno podržimo nogometnu reprezentaciju Hrvatske na putu do vrha – poručuju iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

No, poklonima tu nije kraj.

– S obzirom da se u utorak, 6. prosinca, slavi Dan Grada Varaždina, ponovit ćemo gratis tople napitke uz koje će se na kućicama podijeliti i ograničena količina piva. Okupljene će od 19 sati zabavljati Jacques Houdek – dodaju iz gradske Turističke zajednice.

Život i društvo

U nedjelju će biti zatvorene neke varaždinske ulice zbog održavanja Zimskog polumaratona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

znak stop

U nedjelju, 29. siječnja, održava se 6. Zimski polumaratona, s popratnim utrkama – Mrzli cener i Ledena petica, u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95.

Organizatori obavještavaju građanstvo da će u Varaždinu u vremenu od 9:30 do 14 sati biti zatvorene ulice po kojima se održavaju utrke: Šetalište Franje Tuđmana, od dvorane Arena pored reciklažnog dvorišta do asfaltne baze Colas d.o.o., Ulicom Motičnjak pored Aquacitiya do rotora kod Poduzetničke zone Trnovec. Okretište utrke je prije rotora kod Poduzetničke zone Trnovec i trasa vodi natrag po istoj ruti prema Areni.

Trasa utrke ni na koji način ne ometa promet na državnoj cesti, osim što će biti onemogućeno skretanje prema Poduzetničkoj zoni Trnovec, ali će promet biti otvoren za sva interventna vozila.

Mole za strpljenje i razumijevanje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Izbornik Zlatko Dalić s vatrenima osvanuo na poštanskim markama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 31. siječnja 2023. prigodni poštanski blok povodom osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru održanom krajem prošle godine.

Tri poštanske marke prikazuju hrvatsku nogometnu reprezentaciju u službenim dresovima te njezin doček na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Autorica bloka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, prema fotografijama Drage Sopte, službenoga fotografa Hrvatskoga nogometnog saveza.

Blok je otisnut u 30.000 primjeraka, a nominalna vrijednost svake marke u bloku iznosi 1,14 eura. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Hrvatska nogometna reprezentacija u šest od mogućih sedam nastupa na svjetskim prvenstvima već je tri puta osvojila medalju. Vatreni su 1998. u Francuskoj osvojili brončanu, a u Rusiji prije četiri godine srebrnu medalju. Od spomenutog Svjetskog prvenstva 1998. do danas samo su Njemačka i Francuska osvojile više medalja od Hrvatske.

Veličinu uspjeha naših nogometaša najbolje ilustrira podatak da uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju još je samo sedam reprezentacija osvojilo tri ili više medalja na svjetskim prvenstvima.

Još jedan povijesni nogometni uspjeh proslavili su desetci tisuća navijača koji su dočekali Vatrene na Trgu bana Josipa Jelačića i ponovili atmosferu i slavlje iz ljeta 2018. godine.

Hrvatska pošta i tada je izdala prigodnu poštansku marku kojom je ovjekovječen uspjeh naše reprezentacije u Rusiji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje