Povežite se s nama

Život i društvo

Vatrogasci DVD-a Varaždinske Toplice lani odradili 7300 dobrovoljnih sati

DVD Varaždinske Toplice skupština1

Objavljeno:

- dana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice održalo je redovnu godišnju Skupštinu.

Bila je to prilika da se članovima Skupštine, kao i gostima prezentiraju rezultati rada u 2018. godini, ali i najave aktivnosti u ovoj godini.

Postrojba je u 2018. djelovala u ukupno 27 akcija, u kojima je zadaće odradilo 111 vatrogasaca, utrošivši pritom 209 sati rada. Obavljeno je i 73 uslužnih radnji, od prijevoza vode i osoba, preko ispumpavanja bunara do rušenja stabala.

– Kada se svemu ovome još dodaju redovite košnje dvorišta oko vatrogasnog doma, sitnih popravaka i pranja vozila, održavanje doma i slično dolazi se do podatka da je protekle godine u DVD-u Varaždinske Toplice utrošeno više od 7300 dobrovoljnih radnih sati – ponosno ističe zapovjednica DVD-a Marinela Belavić.

Toplički vatrogasci redovito su održavali treninge te razna uvježbavanja, a početkom 2018. godine održano je osposobljavanje za vatrogasnu mladež.

– Možemo se pohvaliti da je Društvo bogatije za deset zvanja, ali i najboljim polaznicima tečaja. Uz stalne treninge i natjecanja, našlo se vremena i za druženja i pomaganje oko organizacije manifestacije Lovrečeva. Prošla godina bila je puna putovanja, te se možemo pohvaliti da smo prilikom toga usavršavali strane jezike. Posjetili smo grad Ostravu te se po prvi puta okušali i u vatrogasnom sportu, kako u pojedinačnim tako i ekipnim disciplinama. Drugu godinu zaredom natjecali smo se u Novom Vinodolskom, sudjelovali na državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru. Moramo izdvojiti i najdulji boravak izvan Hrvatske, u Banskoj Bystrici u Slovačkoj, gdje smo predstavljali Lijepu Našu na Svjetskom prvenstvu vatrogasnog sporta – dodala je zapovjednica Belavić, istaknuvši kako su tijekom prošle godine na raznim natjecanjima osvojene tri zlatne i četiri srebrne medalje.

Toplički DVD-ovci sudjelovali su i na humanitarnoj utrci stepenicama kako bi pomogli Udruzi „Kolibrić“ u nabavci potrebne opreme za djecu. Da bi privukli nove članove organizirane su različite aktivnosti, poput radionice „Želim biti vatrogasac“ te su provedena predavanja i edukacije u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama.

– Rad s mladima i njihovo uvježbavanje naši su stalni prioriteti te se javlja još veća želja da se postignu zavidni rezultati. Iako nam članovi odrastaju, odlaze u srednje škole, fakultete ili se zapošljavaju, njihov doprinos i zalaganje u društvu ostaju trajni. Pokušavamo na prave načine upotpuniti njihovo slobodno vrijeme. Kod nas uče ne samo kako prevladati strah, tremu i ozljede već i kako biti dobar čovjek, nekome prijatelj, osloniti se na svog bližnjeg te mu pomoći kada mu je pomoć potrebna – pojašnjava Marinela Belavić.

Na Skupštini su posebne zahvale upućene voditeljima koji su odradili najveći posao s natjecateljskim ekipama: Marineli Belavić, Ljiljani Belavić Kliček, Ivanu Ratkoviću, Tihomiru Dvorskom, Darku Belaviću, Antoniu Hrženjaku, Silviji Kopjar, izborniku Hrvatske reprezentacije Radovanu Zadravcu te svima ostalima koji su se na bilo koji način pomogli.

Naglasak u budućem radu DVD Varaždinske Toplice će, između ostalog, staviti na okupljanje sadašnjih i budućih članova, osposobljavanje i usavršavanje vatrogasnih kadrova, školovanje članova za vozača C kategorije, nabavka vatrogasne opreme, podizanje kvalitete rada s vatrogasnom mladeži, pomoć u organizaciji različitih manifestacija na području Grada Varaždinskih Toplica te obilježavanje visoke 130. obljetnice djelovanja društva.

– Kako je 2018. godina bila jedna od kriznih kada Društvo djelom stagnira, iz priloženih podataka vidljivo je da smo dio vatrogasne djelatnosti vezan uz intervencije, odradili na najbolji mogući način bez posljedica te po pravilima vatrogasne službe. Bez obzira na sve, smatram i sa sigurnošću mogu reći da naši građani mogu mirno spavati jer su članovi DVD-a Varaždinske Toplice uvijek spremni za pomoć u bilo kojem pogledu – zaključila je zapovjednica Belavić.

Gosti Skupštine bili su zamjenik gradonačelnice dr. Ivica Čičak, Predsjednik kluba vatrogasnih veterana i predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Jagec, predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinskih Toplica g. Dvekar i ostali DVD-i s područja Grada.

Život i društvo

Varaždinski maturanti naučili više o policijskom pozivu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem informiranja maturanata s područja Varaždinske županije o raspisanom natječaju za zanimanje policajac te kako bi im približili policijski poziv, policijski službenici za prevenciju i policijski službenici za stručno usavršavanje Policijske uprave varaždinske, održali su informativna predavanja u završnim razredima srednjih škola.

Učenici su tom prilikom mogli saznali kako postati policajac i koje uvjete trebaju ispunjavati te kako se prijaviti na natječaj.

Isto tako, predstavljen im je policijski posao, vrste i način obavljanja policijskih poslova, koja su prava i obaveze, kao i prednosti i mane policijskog posla, mogućnosti napredovanja tijekom godina u službi te uspjesi policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Maturanti su dobili sve potrebne informacije o upisu na Policijsku akademiju te su kroz druženje s policijskim službenicima, iskazali veliki interes za prijavu na natječaj za zanimanje policajac.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.

Ove se školske godine planira upis 550 polaznika koji će sa školovanjem započeti  20. rujna 2021. godine, a nakon završenog Programa, polaznici/polaznice će se primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2021. godine.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani i državljanke koji imaju završenu trogodišnju i četverogodišnju srednju školu, koji na dan 20. rujna 2021. godine nemaju navršenih 28 godina života, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, koji su dostojni za obavljanje policijske službe te nisu članovi političke stranke.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nezavisna lista iz Toplica “udvara“ se biračima neobičnom kampanjom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sveprisutno razočaranje birača partijskim i stranačkim manipulatorima, s vremenom je i u varaždinskom kraju dovelo do formiranja brojnih nezavisnih lista. Većini je zajednički skromni budžet i malobrojno ljudstvo. Jednu od osebujnih – „Nezavisni sa stavom“, pronašli smo u Varaždinskim Toplicama.

Naime, nositelji lista poput spomenute, smišljaju različite načine kako bi uoči lokalnih izbora informirali građane o svojem postojanju i o namjerama. Tako se ta toplička nezavisna lista reklamira QR kodom…

I još k tome ne žele na Facebook kako ne bi “vlekli” politiku na profile građana. Stoga, ako nekog više zanima njihov program, skenira predmetni kod i dolazi do web stranice www.svismomigrad.info.

No, ni to nije sve, jer i tamo su drugačiji od mnogih tipičnih izbornih mrežnih stranica. Tu vas prvo pitaju: „Zanima li vas lokalna politika?“.

Ako pak prema njoj nemate ni malo afiniteta, nude vam da bezbrižno zaigrate jednostavne “wintage” igrice od prije dva desetljeća!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!