Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Vatrogasci iz Radovana pokazali veliko srce i popravili krovište na skromnoj kući obitelji iz Škriljevca

GDCK Ivanec

Objavljeno:

- dana

Na zamolbu GDCK-a Ivanec, DVD Radovan i limarija Grđan iz Tužnog volonterski su obavili radove na jednoj skromnoj obiteljskoj kući u Škriljevcu.

Radi se o obitelji koja teško živi i koja nije u mogućnosti naručiti radove kojima bi poboljšala svoje životne uvjete.

– Postavljen je novi opšavni lim te je zamijenjen dio crijepa oko dimnjaka. Dimnjak je u tom dijelu čitav, čist i zdrav, ali zadnjih pola metra pred kraj je raspucali, porozan te mu se nakrivila betonska kapa. Krovište je slabo, većina letava je sprhnuta… – izvijestili su vatrogasci, koji su pokazali veliko srce i tako usrećili jednu obitelj u potrebi.

Ovo je naša svakodnevnica, ovakve obitelji žive u našoj lokalnoj zajednici te ovakvim obiteljima pomaže Crveni križ, rekli su iz ivanečkog GDCK-a.

– Bravo za DVD Radovan, koji je već bezbroj puta pokazao svoju solidarnost s obiteljima u potrebi, limariji Grđan i donatoru lima koji je želio ostati anoniman! I ono najvažnije, obitelj je zahvalna do neba! – poručili su iz Crvenoga križa.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dvd-radovan2-768x1024.jpg

Život i društvo

U Hrvatskoj lani 64.394 lovca, evo koliko su životinja odstrijelili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lov lovac puška

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o lovstvu u Hrvatskoj tijekom 2020. godine.

Lani je u našoj zemlji bilo 64.394 lovaca, a ukupan broj lovaca u 2020. veći je za 3,2 %.

Iste je godine odstrijeljeno 63.432 komada divljači, a najviše divljih svinja, odnosno 39.778 komada.

U 2020. odstrel jelena veći je za 8 %, s odstrijeljena gotovo 5654 grla, dok je kod srna odstrijeljeno 17.789 grla, što je povećanje od 6,6 %. Odstrel zečeva veći je za 8 %, dok je odstrel fazana veći za 3,4 % u odnosu na 2019.

Odstrel divljih svinja u 2020. u odnosu na 2019. ostao je na približno istoj razini, dok je odstrel močvarica smanjen za 10 %. Odstrel ostale pernate divljači ostao je na prošlogodišnjoj razini.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždinske Toplice u finalu izbora za najbolji mali grad za razvoj gospodarstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine u organizaciji Jutarnjeg lista, Gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos održan izbor najboljih gradova u Hrvatskoj u nekoliko kategorija, a nagrade „Najbolji grad 2021.” dodijeljene su u četvrtak u Novom Vinodolskom.

U završnicu izbora malih gradova koji imaju najbolje uvjete za razvoj gospodarstva, uz četiri grada otočna grada – Hvar, Krk, Mali Lošinj i Komižu ušao je i jedan grad s kontinenta, a to su Varaždinske Toplice.

Varaždinske Toplice kojima je ovo bio prvi ulazak u završnicu izbora najboljih malih gradova u gospodarstvu, potvrdile su svoju kvalitetu između ostalog, zahvaljujući najboljim pokazateljima broja nezaposlenih (12) na 1000 stanovnika i udjela poreznih prihoda u ukupnim proračunskim prihodima od 73 %.

Vrijedi svakako istaknuti i potpore za gospodarstvo, a jedna od njih je potpuno ili djelomično oslobađanje od doprinosa za nositelje osam vrsta investicija, među ostalim za investitore u stambenu izgradnju, poljoprivrednu proizvodnju i turizam.

Ponos zbog ulaska u prestižno finale nije skrivala ni gradonačelnica Dragica Ratković.

– Bili smo u finalu pet najboljih malih gradova za gospodarstvo što je samo poticaj za sve ono što nas čeka i nagrada za sve ono što smo radili – rekla je gradonačelnica.

Varaždinske Toplice su jedini kontinentalni grad koji je ušao u finale u kategoriji gospodarstvo, a gradonačelnica Ratković naglasila je kako je to dodatan poticaj za još više ulaganja i puno bolji rad.

– Nastavljamo raditi punim plućima kako bi bili još bolji iduće godine – zaključila je Ratković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje