Povežite se s nama

Crna kronika

Vatrogasci u srijedu dvaput na terenu, u G. Kućanu gorjela drvna građa

Foto: JVP Varaždin

Objavljeno:

- dana

JVP Varaždin je u srijedu, 24. ožujak, imao je dvije intervencije, objavljeno je na njihovoj internetskoj stranici.

U 13:54 zaprimljena je dojava da gori drvena građa uskladištena na otvorenom u Gornjem Kućanu, Kneginečka bb.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, autocisternom i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da gori suha drvena građa (oko 10 metara kubnih), u ograđenom prostoru i da je dijelom zahvaćen gospodarski objekt koji služi kao skladište građevinskog materijala. Požar su već počeli gasiti članovi DVD-a Gornji Kućan s dva “C” mlaza, a mi smo se priključili s jednim mlazom preko vitla za brzu navalu – objavio je JVP.

Požar je trenutno stavljen pod kontrolu, a kroz oko 40 minuta i ugašen. Na požaru je bio prisutan vlasnik i policija, a članovi DVD-a Gornji Kućan su ostali na osiguranju požarišta.

Varaždinski profesionalni vatrogasci nešto ranije, oko 13:30, sati primili su dojavu o požaru otvorenog prostora, niskog raslinja i šume u Ulicu Motičnjak.

Na terens su izašli s dva djelatnika i jednim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije uočena je opožarena površina od otprilike 500 metara kvadratnih. Gašenju su pristupili s jednim brzonavalnim vitlom, uz utrošak od oko 500 litara vode, te su se nakon toga vratili u postrojbu.

Crna kronika

Kod Lepoglave smrtno stradao 41-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U mjesto Zalužje kod Lepoglave u petak, 7. svibnja u popodnevnim satima došlo je do tragedije.

Naime, prevrnuo se traktor s prikolicom za prijevoz šljunka. Uslijed prevrtanja 41-godišnji vozač na mjestu je preminuo.

Očevid je u tijeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao trojac koji je ukrao liniju, računalo, lopte, alkohol…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su muškarac rođen 1994. godine sa šireg područja Grada Čakovca i dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, između 25. i 26. ožujka u Kuršancu u Glavnoj ulici provalili su u prostorije nogometnog kluba odakle su ukrali muzičku liniju, prijenosno računalo, zvučnike, lopte te razna alkoholna i bezalkoholna pića u vrijednosti od više tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen odgovornoj osobi kluba. Prema trojici osumnjičenika nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Nastavite čitati