Povežite se s nama

Život i društvo

Vatrogascima s područja Varaždinske županije stiže 13 novih vozila

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Prije koje tri godine saborski zastupnik Anđelko Stričak za vodstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije organizirao je u Hrvatskom saboru prijem, a potom i radni sastanak s članovima resornog saborskog odbora tj. Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Na tom sastanku bilo je riječi o novom zakonu o vatrogastvu te opremanju vatrogasnih postrojbi.
Novi zakon je u međuvremenu donesen i od prošle godine je na snazi, a sada se krenulo i s opremanjem. Naime, u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-ova s područja Varaždinske županije osigurano je čak 13 vozila, od čega četiri iz programa MUP-a, a devet iz programa Ministarstva poljoprivrede.

Od toga broja, dva vozila stižu vatrogascima s područja Grada Ivanca, te po jedno u Lepoglavu i Vrbno.

Tako će, zahvaljujući suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, DVD Ivanec dobiti navalno šumsko vozilo, dok će putem Ministarstva poljoprivrede za kombi vozilo biti ‘bogatiji’, a nesumnjivo i sretniji, vatrogasci u Gačicama, Vrbnu i Lepoglavi.

Veliko zadovoljstvo tom činjenicom istaknuo je i Zdenko Đuras, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, koji je nazočio je spomenutom sastanku u Hrvatskom saboru.

Sva spomenuta vatrogasna vozila vatrogascima u Varaždinskoj županiji, pa tako i ona za vatrogasna društva na području Ivanca, Lepoglave i Bednje, trebala bi stići do sredine godine.

Život i društvo

FOTO Uoči Međunarodnog dana žena Alen Runac razveselio je Varaždinke cvijećem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Subotnje prijepodne u Varaždinu mr. sc. Alen Runac, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Varaždina, iskoristio je za obilazak varaždinskog placa i Korza, gdje je brojnim Varaždinkama podijelio jaglace s prigodnom porukom da ozbiljno računa na žene.

– Žene su mi uvijek bile važna potpora i na njih stvarno mogu računati te ih planiram uključiti u još većem broju u javni život. Računam i na glasove žena koje će upravo u meni prepoznati najbolju osobu koja će ostvariti ozbiljne ciljeve u razvoju Grada Varaždina – istaknuo je Runac.

Podršku Alenu Runcu i njegovoj kandidaturi za varaždinskoga gradonačelnika, kao i potporu svim ženama u ostvarivanju prava, svojim su dolaskom i ovoga puta dali predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati