Povežite se s nama

Međimurje

Vatrogasno spremište uskoro pod novim krovom

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

DVD Gornji Vidovec, koje kontinuirano djeluje već 93 godine, održalo je izbornu skupštinu na kojoj je odlučeno da će gornjovidovečke vatrogasce i u idućem razdoblju voditi predsjednik Franjo Petek.

Dužnost zamjenika obnašat će Mario Petek, zapovjednika Robert Črep, a zamjenika zapovjednika Damir Bujan. Tajnica će u idućem razdoblju biti Ivanka Črep, blagajnica Renata Bujan, a predsjednica Nadzornog odbora Suzana Petek. DVD Gornji Vidovec trenutno ima 77 članova, od čega je njih trideset aktivno u mladeži i podmlatku. Kao su istaknuli u izvješću za proteklu godinu, svoj rad najviše su usmjeravali prema preventivnom djelovanju, kao i radu s mladeži. Nastupili su na brojnima vatrogasnima natjecanjima te osvojili jedno prvo i jedno treće mjesto. Zamijenili su dotrajalu i istrošenu opremu, a od Vatrogasne zajednice Grada Čakovca dobili su LED-reflektore i agregat za struju, na čemu su iznimno zahvalni. Godinu će pamtiti i po odlasku na vječni počinak Mirka Vadlje, jednog od najzaslužnijih vatrogasaca u Društvu, ali i u Županiji. Inače, u planu rada za 2017. godinu je promjena krovišta na vatrogasnom spremištu, dok ukupni planirani prihodi za tekuću godinu iznose pedesetak tisuća kuna.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Vidovec jedan je od 15 kotačića koji čine vatrozaštitu na području Grada Čakovca, ali su ujedno i nositelj društvenog života svakog naselja – rekao je u svom obraćanju okupljenima dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i zamjenik čakovečkoga gradonačelnika Mario Medved. Dodao je da će i dalje imati podršku Grada, i to moralnu i materijalnu. Uz njega, okupljenima su se obratili i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Nikola Besedić, predstavnik veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Antun Varga te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

“Punoljetni” Dani zahvalnosti za plodove zemlje u Nedelišću 8. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najdugovječnija i najveća manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće – „DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE“ opet otvara svoja vrata u subotu, 8. listopada, u sajamskoj dvorani MESAP Nedelišće s početkom u 10 sati.

Već 18 godina manifestacija je domaćin brojnim pletiljama, pojedincima i čuvarima tradicije i ručnih radova. Mnogobrojne udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti uvijek s ponosom predstavljaju svoje najbolje proizvode, a plodovi jeseni, kao nit vodilja, proteže se kroz sve izložbene štandove. Posebnu notu manifestaciji daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koje možete pronaći na štandovima svih udruga s područja Općine Nedelišće.

– Svečano otvorenje manifestacije zakazano je za 10 sati uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova kao zahvala na svim plodovima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni – kažu iz TZO-a Nedelišće.

Sve do 16 sati očekuju vas bogat kulturno-umjetnički program, izložbeno-prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, radionica pletenja cekara za velike, radionica izrade peciva i kruha za djecu, izložba oldtimer vozila, brojne degustacije, te bograč i besplatne pržene ribice.

– Pozivamo sve zaljubljenike u kulturnu baštinu i tradiciju međimurskog kraja da dođu i dožive jesen u Nedelišću uz ugodnu atmosferu, druženje i zabavu! – poručuju iz TZO-a Nedelišće.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje