Povežite se s nama

Međimurje

Vatrogasno spremište uskoro pod novim krovom

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

DVD Gornji Vidovec, koje kontinuirano djeluje već 93 godine, održalo je izbornu skupštinu na kojoj je odlučeno da će gornjovidovečke vatrogasce i u idućem razdoblju voditi predsjednik Franjo Petek.

Dužnost zamjenika obnašat će Mario Petek, zapovjednika Robert Črep, a zamjenika zapovjednika Damir Bujan. Tajnica će u idućem razdoblju biti Ivanka Črep, blagajnica Renata Bujan, a predsjednica Nadzornog odbora Suzana Petek. DVD Gornji Vidovec trenutno ima 77 članova, od čega je njih trideset aktivno u mladeži i podmlatku. Kao su istaknuli u izvješću za proteklu godinu, svoj rad najviše su usmjeravali prema preventivnom djelovanju, kao i radu s mladeži. Nastupili su na brojnima vatrogasnima natjecanjima te osvojili jedno prvo i jedno treće mjesto. Zamijenili su dotrajalu i istrošenu opremu, a od Vatrogasne zajednice Grada Čakovca dobili su LED-reflektore i agregat za struju, na čemu su iznimno zahvalni. Godinu će pamtiti i po odlasku na vječni počinak Mirka Vadlje, jednog od najzaslužnijih vatrogasaca u Društvu, ali i u Županiji. Inače, u planu rada za 2017. godinu je promjena krovišta na vatrogasnom spremištu, dok ukupni planirani prihodi za tekuću godinu iznose pedesetak tisuća kuna.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Vidovec jedan je od 15 kotačića koji čine vatrozaštitu na području Grada Čakovca, ali su ujedno i nositelj društvenog života svakog naselja – rekao je u svom obraćanju okupljenima dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i zamjenik čakovečkoga gradonačelnika Mario Medved. Dodao je da će i dalje imati podršku Grada, i to moralnu i materijalnu. Uz njega, okupljenima su se obratili i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Nikola Besedić, predstavnik veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Antun Varga te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Potpisivanje ugovora s Međimurskom županijom: „Prijateljima životinja“ 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je u ponedjeljak, 25. siječnja, Ugovor vrijedan 200.000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Predsjednica Zaštitarsko-ekološke udruge „Prijatelji životinja i prirode“ Aleksandra Hampamer objasnila je da je riječ o najvećem skloništu za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15.000 četvornih metara svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje.

Kroz godinu organiziraju 30-ak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava 20 godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija u Hrvatskoj koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

– Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama – kazao je župan Posavec, podsjetivši da s Udrugom „Prijatelji životinja“ sudjeluju u dva projekta: „S.N.A.G.A. života“ te „Anima mundi“.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirano pet novih slučajeva zaraze, a preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testiranjima PCR metodom, brzim antigenskim testovima, kliničkim slikama i informacijama o pozitivnim slučajevima iz drugih županija, evidentirano je 5 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19, priopćio je 25. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 34 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 272.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.845 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 54 pacijenta pozitivna na COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su također 4 pacijenta.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati