Povežite se s nama

Međimurje

Vatrogasno spremište uskoro pod novim krovom

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

DVD Gornji Vidovec, koje kontinuirano djeluje već 93 godine, održalo je izbornu skupštinu na kojoj je odlučeno da će gornjovidovečke vatrogasce i u idućem razdoblju voditi predsjednik Franjo Petek.

Dužnost zamjenika obnašat će Mario Petek, zapovjednika Robert Črep, a zamjenika zapovjednika Damir Bujan. Tajnica će u idućem razdoblju biti Ivanka Črep, blagajnica Renata Bujan, a predsjednica Nadzornog odbora Suzana Petek. DVD Gornji Vidovec trenutno ima 77 članova, od čega je njih trideset aktivno u mladeži i podmlatku. Kao su istaknuli u izvješću za proteklu godinu, svoj rad najviše su usmjeravali prema preventivnom djelovanju, kao i radu s mladeži. Nastupili su na brojnima vatrogasnima natjecanjima te osvojili jedno prvo i jedno treće mjesto. Zamijenili su dotrajalu i istrošenu opremu, a od Vatrogasne zajednice Grada Čakovca dobili su LED-reflektore i agregat za struju, na čemu su iznimno zahvalni. Godinu će pamtiti i po odlasku na vječni počinak Mirka Vadlje, jednog od najzaslužnijih vatrogasaca u Društvu, ali i u Županiji. Inače, u planu rada za 2017. godinu je promjena krovišta na vatrogasnom spremištu, dok ukupni planirani prihodi za tekuću godinu iznose pedesetak tisuća kuna.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Vidovec jedan je od 15 kotačića koji čine vatrozaštitu na području Grada Čakovca, ali su ujedno i nositelj društvenog života svakog naselja – rekao je u svom obraćanju okupljenima dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i zamjenik čakovečkoga gradonačelnika Mario Medved. Dodao je da će i dalje imati podršku Grada, i to moralnu i materijalnu. Uz njega, okupljenima su se obratili i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Nikola Besedić, predstavnik veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Antun Varga te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO Donji Kraljevec: Svjetsko prvenstvo u speedwayu u subotu, 19. lipnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dario Horvat

Speedway se vraća u Međimurje, i to u subotu, 19. lipnja, u 19 sati utrkom svjetskog prvenstva, točnije Speedway Grand Prix kvalifikacijama.

– Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu dobro je poznato mjesto adrenalina, zabave i nabrijanih ljetnih večeri, stoga smo se potrudili da se niz od sedamnaest godina tradicije speedwaya ne prekine! Utrka, koja je u početku trebala biti održana 29. svibnja, dobila je novi datum par tjedana kasnije na sam početak ljeta kada ćemo u večernjim satima uživati u vožnjama vozača iz 12 država. Zasad čekamo imena vozača koji će nastupiti, a poznat nam je Slovenac Matej Žagar koji je dva puta zaredom odnio pobjedu u Grand Prix Challengeu upravo na ovoj stazi – kažu organizatori.

Ukupno četiri utrke Grand Prix kvalifikacija voze se na isti dan: Terenzano Italija, Glasgow Škotska, Nagyhalasz Mađarska i stadion Milenium u Donjem Kraljevcu. Iz svake utrke najbolja četvorica vozača kvalificirat će se u SGP Challenge koji se 21. kolovoza održava u slovačkim Žarnovicama. Ukoliko se ne kvalificira nijedan Slovak u ove četiri utrke, iz zadnje utrke čiji je domaćin stadion Milenium prolaze samo najbolja trojica.

Ulaznice se prodaju u dvije kategorije: glavna tribina (uz start) po 100 kn te ostale tribine po 80 kn, dok djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Ulaznice možete nabaviti preko sustava www.entrio.hr ili na dan utrke na ulazu na stadion. S obzirom na epidemiološke uvjete, pazit ćemo na razmak između gledatelja na tribinama, te omogućiti više punktova za dezinfekciju i smanjenje gužvi.
Stadion će biti otvoren za gledatelje tijekom službenog treninga koji počinje u 14 h.

Nastavite čitati

Međimurje

Stara sportska dvorana u Murskom Središću aplicirat će se na EU fondove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dana, 7. lipnja, na stranicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisan je natječaj mjera 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje, ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Grad Mursko Središće je već ranije pokrenuo pripremu projektne tehničke dokumentacije potrebne za uređenje stare sportske dvorane i prijavu projekta „Rekonstrukcija sportske dvorane u Sokolski dom – Centar društvenoga, kulturnog i sportskog života“ kako bi bili spremni za pravovremenu prijavu projekta na mjeru 7.4.1.

Realizacijom tog projekta udruge s područja Grada Mursko Središće dobile bi prijeko potreban prostor za održavanje sastanaka, društveno-kulturnih događaja, sportskih aktivnosti i sva ostala druženja. U Murskom Središću djeluju mnogobrojne udruge, zbog čega postojeći objekti u vlasništvu Grada nisu dovoljni za odvijanje svih željenih aktivnosti.

Grad Mursko Središće nedavno je dobio staru sportsku dvoranu natrag u svoje vlasništvo i to Odlukom o darovanju stare sportske dvorane koju je donijelo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Prije nego što se dvorana vrati u funkciju, potrebno je istu u potpunosti adaptirati kako bi služila potrebama udruga. Dosad je taj objekt služio Ministarstvu financija kao arhiva te dijelom uredski prostori. Ovih dana pristupilo se demontaži postojećih uredskih prostora, jer je postojala mogućnost da se uklanjanjem istih moguća dvorana stavi odmah u funkciju za vježbanje. Međutim, postojeći parket ispod tih uredskih prostora je nažalost zbog vlage u potpunosti uništen te će se na korištenje dvorane morati pričekati do njene obnove.

Kako bi se sport, rekreacija, kultura i društveni život žitelja Grada i nadalje kvalitetno razvijali, u izradi je Glavni projekt obnove. Svi potrebni radovi iziskuju velika financijska ulaganja i od velikog značaja bi bila realizacija ovog projekta gdje bi Grad Mursko Središće ostavio potporu od 90% iz EU fondova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!