Povežite se s nama

Međimurje

Vatrogasno spremište uskoro pod novim krovom

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

DVD Gornji Vidovec, koje kontinuirano djeluje već 93 godine, održalo je izbornu skupštinu na kojoj je odlučeno da će gornjovidovečke vatrogasce i u idućem razdoblju voditi predsjednik Franjo Petek.

Dužnost zamjenika obnašat će Mario Petek, zapovjednika Robert Črep, a zamjenika zapovjednika Damir Bujan. Tajnica će u idućem razdoblju biti Ivanka Črep, blagajnica Renata Bujan, a predsjednica Nadzornog odbora Suzana Petek. DVD Gornji Vidovec trenutno ima 77 članova, od čega je njih trideset aktivno u mladeži i podmlatku. Kao su istaknuli u izvješću za proteklu godinu, svoj rad najviše su usmjeravali prema preventivnom djelovanju, kao i radu s mladeži. Nastupili su na brojnima vatrogasnima natjecanjima te osvojili jedno prvo i jedno treće mjesto. Zamijenili su dotrajalu i istrošenu opremu, a od Vatrogasne zajednice Grada Čakovca dobili su LED-reflektore i agregat za struju, na čemu su iznimno zahvalni. Godinu će pamtiti i po odlasku na vječni počinak Mirka Vadlje, jednog od najzaslužnijih vatrogasaca u Društvu, ali i u Županiji. Inače, u planu rada za 2017. godinu je promjena krovišta na vatrogasnom spremištu, dok ukupni planirani prihodi za tekuću godinu iznose pedesetak tisuća kuna.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Vidovec jedan je od 15 kotačića koji čine vatrozaštitu na području Grada Čakovca, ali su ujedno i nositelj društvenog života svakog naselja – rekao je u svom obraćanju okupljenima dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i zamjenik čakovečkoga gradonačelnika Mario Medved. Dodao je da će i dalje imati podršku Grada, i to moralnu i materijalnu. Uz njega, okupljenima su se obratili i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Nikola Besedić, predstavnik veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Antun Varga te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje