Povežite se s nama

Međimurje

Vatrogastvu Međimurja vozilo vrijedno milijun i 700 tisuća kn

Objavljeno:

- dana

JVP ČAKOVEC

Uz blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u prostorima Javne vatrogasne postrojbe u Čakovcu svečano je obilježen Dan vatrogastva i održana primopredaja novoga vatrogasnog vozila.

U svom pozdravnom govoru upućenom okupljenima, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj rekao je da nema boljeg dana za predstavljanja nove opreme od onoga posvećenog nebeskom zaštitniku vatrogasaca.

– Mjesec svibanj je i mjesec zaštite od požara, a novo vozilo upravo će ubrzati vrijeme i kvalitetu intervencija te tako pridonijeti sigurnosti cijelog kraja – rekao je između ostaloga zapovjednik Kanižaj. Osim u slučajevima kad su potrebne intervencije kod požara, poplava i prometnih nezgoda, vatrogasci puno rade i na preventivi, edukaciji stanovništva te osposobljavanju svojih pripadnika. Stoga je Javna vatrogasna postrojba spremna za sve izazove koji mogu doći pred nju. Zapovjednik Kanižaj posebno je zahvalio čelništvu Grada Čakovca na razumijevanju i potpori koju svake godine daju dobrovoljnom i profesionalnom vatrogastvu. Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca Mario Medved, čestitajući svima okupljenima Dan vatrogastva rekao je da je na blagdan svetog Florijana lijepo biti vatrogasac. Osim što obilježavaju Dan vatrogastva, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe bogatiji su za novo vozilo, koje je, što je najvažnije, kupljeno vlastitim prihodima JVP-a.

Ubrzat će se vrijeme i kvaliteta intervencija te tako pridonijeti sigurnosti cijelog kraja

– Vatrogastvo u Čakovcu i Međimurju ima dugu i bogatu tradiciju, nebrojeno puta se dokazalo na raznim intervencijama spašavajući imovinu i ljudske živote. Posebno mjesto u tom sustavu sigurno ima i Javna vatrogasna postrojba, koja od sada na intervencije odlazi još opremljenija – naglasio je Medved te zahvalio svim djelatnicima JVP-e na svemu što čine u sustavu zaštite i spašavanja. Ključeve novog vozila zapovjedniku JVP-e je uručio predsjednik Vatrogasne zajednice MŽ Mario Medved, a posvetio ga je gvardijan franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak. Vozilo marke Ziegler namijenjeno je za tehničke intervencije, posebice kod gašenja požara otvorenih prostora, ali i za intervencije kod, primjerice, prometnih nesreća. 

Ukupno je stajalo milijun i 700 tisuća kuna, a u potpunosti je opremljeno najmodernijom opremom. Ovo vozilo i pripadajuća oprema podići će spremnost jedine profesionalne vatrogasne postrojbe u Međimurskoj županiji te dodatno jamčiti stanovnicima Čakovca i Međimurja sigurnost prilikom požara, prometnih nezgoda ili nekih drugih intervencija.

CEREMONIJA

Ključeve vozila zapovjedniku JVP-e je uručio predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Medved

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje