Povežite se s nama

Sport

Važna pobijeda ŽRK Koka protiv Zagrepčanki

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Varaždinke su uvjerljivo pobijedile ekipu Trešnjevke 36:29 (19:14). 

Odličan ulazak Varaždinki u susret predvidio je dalji razvoj utakmice. Stalna prednost davala je dodatnu sigurnost igračicama Koke koje su na odmor otišle s prednosti od pet golova. Nastavak susreta donio je preslik prvog dijela, Varaždinke igraju efikasno i agresivno te ne dozvoljavaju Zagrepčankama da odluka o pobjednika postane upitna. Na samom kraju susreta igračice Koke malo smanjuju ritam ali sedam golova prednosti i dalje je ostalo na semaforu i nakon zadnje sekunde susreta.  

Tako je sada ekipa ŽRK Koka na 6. mjestu prvenstvene ljestvice sa 13 osvojenih bodova, dok je ekipa Trešnjevke na 8. mjestu sa bodom manje.

U sljedećem kolu Varaždinke ponovo igraju na svom parketu a u goste im dolazi četveroplasirana ekipa Zeline, koja je u ovom kolu pobijedila Splićanke 29:20.

1. HRL za žene, 13. kolo, Gradska sportska dvorana Varaždin, ŽRK Koka – ŽRK Trešnjevka 36:29 (19:14)

ŽRK Koka: Golubić (17 obr.), Jalušić 1, El. Halili 3, Ed. Halili, Babić, Antolić, Domjan 5, Tomašek 4, La. Kalaus 4, Dominić (2 obr.), Dežić 3, Haček 3, . Mateša 6(5),  Kovačić 1, Do. Kalaus 4, Zdravec 2, Trener: Neven Hrupec

ŽRK Trešnjevka: Šimara 1, Kajfeš 4, Puljić 6(4), Bošnjak, Čagalj, Žužić (9 obr.), Blažek 5, Heraković 1, Andrijašević (4 obr.), Borković 5, Stojanov 2, Perkušić 2, Mrmić 2

Izvor:
Foto:

Sport

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su sljedeće odluke:

  • Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.
  • Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.
  • Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.

– Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Nastavite čitati

Sport

Borci Fight Cluba Kovačić osvojili 25 medalja u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti je u subotu, 28. siječnja održan međunarodni turnir u savateu. 

Nastupilo je preko 190 boraca iz desetak zemalja, a varaždinski Fight Club Kovačić osvojio je 25 medalja što je najviše od svih klubova na turniru.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Farkaš,  Fran Vinković,  Erik Haramina, Nela Dumbović, Lorena Ožura i Ante Kovačić . Srebrene medalje osvojili su: Mate Medenjak,  Tristan Talan, Julia Lukić, Filip Ratković, Vito Ivaniš, Lara Sukner i Viktorija Mikulec.

Do brončanih medalja stigli su i Filip Ratković koji se borio u dvije kategorije, Lovro Kelemen, Noa Janjušević, Jakob Kranjćić, Ivan Dumbović, Brona Mikac, Patrik Vučković,  Patrik Francki, Hans Komes, Niko Cikač, Vito Lukačić i Ivan Masten.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje