Povežite se s nama

Međimurje

Važno je ravnomjerno razvijati Međimurje

Objavljeno:

- dana

NOVI PROJEKTI

Više od pola milijuna kuna utrošit će se na dogradnju mrtvačnice u Svetoj Mariji, za izgradnju sanitarnog čvora te radnog i skladišnog prostora za skladištenje i održavanje alata i strojeva namijenjenih za održavanje komunalne infrastrukture.

Riječ je o zajedničkom projektu u koji su krenuli Međimurska županija i Općina Sveta Marija potpisivanjem Ugovora o sufinanciranju radova u općinskoj Vijećnici. Suradnju koju iščekuje više od 2.300 tamošnjih stanovnika potpisom su zaključili načelnica Općine Đurđica Slamek i župan Međimurske županije Matija Posavec.
Slamek je objasnila da radovi kreću potpisivanjem te da se očekuje kako će biti zaključeni do kraja ove godine.

Projekt sufinanciran iz županijskog proračuna, a sukladno potrebama mještana

– Projekt se sastoji od dva dijela, dogradnje te sanacije postojećeg dijela mrtvačnice. Zahvaljujem županu što je projekt uvrstio u proračun Međimurske županije, a prvenstveno zahvaljujem jer ima razumijevanja za nas male općine, koje bez pomoći Županije i raznih ministarstava ne bismo mogle realizirati svoje projekte koji su nam od velike važnosti – rekla je Slamek, koja je uvjerena u uspješnu realizaciju tog projekta, kao i projekta tržnice s kojom se svi Svetomarčani “štimaju” i koji je također pomogla realizirati Međimurska županija.

– Ovo je još jedan od brojnih projekata u općinama i gradovima Međimurske županije koji je sufinanciran iz županijskog proračuna, a sukladno potrebama naših mještana i prema dogovoru s načelnicima. Važno je osluškivati potrebe mještana, ulagati u infrastrukturu i ravnomjerno razvijati Međimurje. Vjerujem da će i ovaj projekt biti što skorije realiziran – zaključio je međimurski župan Matija Posavec te naglasio da je to tek jedna u nizu investicija koja dokazuje sustavnu i uspješnu suradnju sa svim međimurskim gradovima i općinama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Danas u Međimurju 52 novozaražena: umrla je jedna osoba, jučer cijepljeno rekordnih 2656

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 193 uzoraka, od čega je evidentirano 46 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 75 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 451.

Brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna pacijenta, dok su iz drugih županija prijavljena 4 slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 56.683 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 77 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 10 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina.

Tijekom akcije cijepljenja održane u četvrtak, 13. svibnja zabilježen je dnevni rekord te je u jednom danu cijepljeno 2.656 osoba. Utrošeno je 1.990 doza Pfizera i 22 doze Astra Zenece. S barem jednom dozom je cijepljene su 29.243 osobe, što iznosi 33,3% stanovništva starijeg od 18 godina. S cijepljenjem se nastavlja i sutra.

Nastavite čitati

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!