U petak, 23. kolovoza, počinju programi u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje.

MPZ “Podravina” u 19 sati priređuje koncert u kapelici Svetog križa. Kao gosti sudjeluju učenici Osnovne škole Ludbreg – glazbeni odjel, zbor Svete Marije Magdalene iz Kneginca i Tena Hudoletnjak, sopran.

U subotu, 24. kolovoza, u Ludbreg tradicionalno hodočaste mladi, a istog dana održat će se nezaobilazan festival duhovnih pjesama “Duga”. Koncertu će prethoditi sveta misa u 18 sati u ludbreškoj župnoj crkvi dok sam koncert počinje u 19:30 sati u kinodvorani u Ludbregu. Kao i prijašnjih godina na koncertu će nastupati veliki zbor kojeg čine Pjevačko društvo mladih Trinitas, Zbor mladih župe Martijanec, Ihtis, Leticia i zbor mladih Varaždinske biskupije, a pod vodstvom dirigentice Marte Šarec.

U nedjelju, 25. kolovoza, na rasporedu je hodočašće bolesnika, osoba s invaliditetom, karitativnih djelatnika i medicinskog osoblja, djelatnika Crvenog križa Ludbreg i Varaždinske biskupije. U večernjim satima uz misu bit će održan i nastup pjevačkih zborova.

Na dan hodočašća bolesnika, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i molitvenih skupina Varaždinske biskupije u poslijepodnevnim satima u Kući sunca posljednjih godina održava se druženje srodnih udruga pod nazivom „I mi to možemo, pokaži što znaš.“ Tako će se i ove godine u nedjelju 25. kolovoza od 13 sati u Kući sunca u organizaciji “Ludbreškog sunca” okupiti prijateljske udruge koje će se predstaviti prigodnim programima.

U okviru manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje i ove godine održat će se brojni sportski programi. U subotu, 24. kolovoza, na rasporedu čak tri sportska događaja. Od 9 sati na Tenis centru Ludbreg održava se Memorijalni teniski turnir parova “Marijan Kovačić”. U 14 sati u Kućanu Ludbreškom započinje Odbojkaški turnir u organizaciji Udruge mladih “Vitki jelen”. Kod Lovačkog doma Ludbreg u 15 sati započinje natjecanje u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva “Srnjak” Ludbreg. U nedjelju 25. kolovoza od 9 sati nastavljaju se natjecanje u gađanju glinenih golubova te Memorijalni teniski turnir “Marijan Kovačić”.

U 14 sati na Trgu Svetog Trojstva započinje Streetball u Centru svijeta (dječji košarkaški turnir).

Komentari

Komentara