Povežite se s nama

Glazba

Već vlada velik interes za Barokne večeri

Objavljeno:

- dana

NAVALA NA ULAZNICE ZA KONCERTE

Iako su do otvorenja 43. Varaždinskih baroknih večeri preostala četiri tjedna, neki od koncerata već su rasprodani, dok je za svečano otvorenje ovogodišnjeg Festivala 20. rujna na kojem će nastupiti moskovski ansambl Pratum integrum i varaždinski zbor Chorus angelicus sa solistima sopranisticom Annom Gorbatchyovom i baroknim violonistom Dmytrijem Sinkovskyim pod umjetničkim vodstvom Pavela Serbina preostalo tek nekoliko ulaznica u pretprodaji.

Već su u potpunosti ras prodane ulaznice za prijepodnevne koncerte uz baroknu kavu u dvorcu Trakošćan oba festivalska vikenda odnosno za koncert Ansambla Minstrel 21. rujna i koncert baroknog violinista Jorgea Jimeneza i čembalista Pavla Mašića tjedan dana kasnije. Za utjehu ljubiteljima barokne glazbe koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice za te koncerte preostaje još mogućnost da ove vrhunske glazbenike poslušaju dan kasnije, odnosno u dvije festivalske nedjelje na njihovim koncertima također uz baroknu kavu u renesansnoj i baroknoj dvorani varaždinskog Starog grada. Ponešto je još ostalo ulaznica u prodaji za koncert svjetski poznatog lutnjista Edina Karamazova koji će 22. rujna u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK izvoditi djela J. Sebastiana Bacha. Velik je interes posjetitelja ne samo iz Hrvatske već i inozemstva i za koncert zbora Ruske parijaršije u subotu 28. rujna u Franjevačkoj crkvi, koji će biti iznimno glazbeno zanimljiv jer će publika imati priliku poslušati djela rane ruske glazbe.

Od ponedjeljka 2. rujna ulaznice za koncerte 43. Varaždinskih baroknih večeri moći će se kupiti u sustavu eventim.hr.

Zemlja partner ove je godine Ruska Federacija iz koje će stići vrhunski interpreti barokne glazbe. Ukupno će od 20. rujna do 2. listopada biti održano 18 koncerata u Varaždinu i Trakošćanu, a nakon dodjele festivalskih nagrada tradicionalno će se održati i koncert nagrađivanih učenika varaždinske Glazbene škole koji će biti posvećen 100. obljetnici rođenja Marijana Zubera.

Izvor:
Foto:

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje