Povežite se s nama

Događanja

I Marija Jurić Zagorka pratila je modu!

Objavljeno:

- dana

FASHION FESTIVAL CROATIA VARAŽDIN 2013.

U Varaždinu je jučer počeo Fashion Festival Croatia Varaždin 2013. (FFC). 

Festival mode i ljepote započeo je jučer u večernjim satima na Starom gradu brojnim glazbenim nastupima i modnim revijama, a veliko otvorenje festivala održano je uz nezaobilaznu Varaždinsku građansku gardu.

Večeras modne revije večernjih haljina i vjenčanica

Program FFC-a nastavio se danas u prijepodnevnim satima modnim revijama studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta i natjecateljskom revijom na kojoj je izabrana najljepša haljina na temu Marije Jurić Zagorke. Kao inspiracija za izradu haljine poznate hrvatske novinarke i književnice kreatorima su poslužile njezine stare fotografije i vrijeme u kojem je živjela, a s haljinom koja je pobijedila bila je oduševljena i sama Marija Jurić Zagorka koja je tom prilikom stigla iz Zagreba i koja je otkrila da je poznata hrvatska novinarka pratila modu, bila omiljena u društvu te se, što javnosti baš i nije poznato, dva puta udavala. Prvi put jer je morala, a drugi put s 37. godina kada je odabranik njezinog srca bilo muškarac puno mlađi od nje!

Marija Jurić Zagorka dva puta se udavala, a drugi izabranik bio je muškarac puno mlađi od nje!

Program Fashion Festivala Croatia Varaždin 2013. nastavlja se danas u popodnevnim i večernjim satima. Uz modnu reviju večernjih haljina MISS B i DIES GAUDII, u večernjim satima posjetitelji mogu uživati i u modnim revijama vjenčanica. Cjelokupni program bit će upotpunjen glazbenim sadržajima, pa je to savršena prilika otkrijete i upoznate trendove za sljedeću sezonu, ali i da pronađete savršenu vjenčanicu, idealan make up ili frizuru.

Cilj ovog kulturnog i zabavnog događanja je da se kroz modu promoviraju svi sudionici festivala, Stari grad, Gradski muzej Varaždin, kultura i povijest grada Varaždina. Organizator festivala je tvrtka Helluor.

Kako je to izgledalo jučer i danas na Starom gradu pogledajte na fotografijama Ivana Agnezovića i Olivera Knolmajera, a što će se sve danas i sutra održavati u sklopu FFC-a potražite na internet stranicama www.ffcroatia.com

Izvor:
Foto: IVAN AGNEZOVIĆ/OLIVER KNOLMAJER

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje